U17 prohrála s Plzní a neprodlouží povedenou sérii | SK Slavia Praha
Více

U17 prohrála s Plzní a neprodlouží povedenou sérii

0:1
(0:0)
10. kolo, 25. 9. 2024, Xaverov
10. kolo, 25. 9. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Mládežníci měli velké brankové příležitosti a podržel je i skvělými zákroky brankář Suchý. Jediný gól utkání ale 10 minut před koncem vstřelili hosté. Vítězná série mladších dorostenců skončila na čtyřech zápasech v řadě.

V úvodním dějství ohrozili branku soupeře jako první slávisté. Po individuální akci se dostal přes obránce Brázda, ale z velkého úhlu trefil pouze brankáře Hacaperku. Ani rohové kopy se bohužel neujaly a odhlavičkovali je vysocí obránci Plzně.

Hosté zahrozili po pohotové střele ze střední vzdálenosti. Suchému šel míč do protipohybu ale slávistický brankář stihl na poslední chvíli vyrazit balón nohou. Druhou příležitost z bezprostřední blízkosti vyrazil stoper Bartošic a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po přestávce rozezvonil tyč Patrik Horváth z přímého kopu ve 49. minutě. K úvodní brance měla blízko i Viktorka, ale Suchý třemi pohotovými zákroky podržel svůj tým.

V 75. minutě vracel míč hlavou do malého vápna Fuksa. Obránci Plzně však zvládli míč na poslední chvíli odklidit na roh. Další příležitost měl Červenka. Jeho hlavičku na zadní tyči ale zastavili ruce brankáře.

I přes tlak Slavie se hosté v 80. minutě dostali do rychlého protiútoku. Kristian Vukovič dostal krásnou přihrávku za obranu a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal - 0:1.

Domácí nepolevili ze své snahy a chtěli z utkání vytěžit alespoň bod. Veškeré síly tak vrhli do útoku a při standardních situacích se snažil prosadit i brankář Suchý.

Žádný centrovaný míč však nenašel hlavu někoho ze slávistů a tak utkání skončilo nejtěsnějším možným rozdílem ve prospěch Plzně.

Příští utkání čeká mládežníky v sobotu 28. září na Xaverově proti Dynamu České Budějovice.

Hodnocení hlavního trenéra U17 Milana Titěry: „Tentokrát nám chyběla efektivita a energie. Vzhledem k velké marodce ztrácíme sílu do střídání a herní kvalitu. V každém kole přicházíme o dva hráče ze základní sestavy. I v dnešním utkání se nám to stalo. Plzeň byla silovější, hrála intenzivně a vytvořila si gólové šance, které skvělými zákroky likvidoval Suchý. I přes zvýšenou snahu ve druhé půli se nám nepodařilo vstřelit vítěznou branku a tak přišel brejk soupeře. V závěrečném tlaku jsme měli několik dobrých možností a závarů, ale nepodařilo se.“

0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Suchý - Chaluš, Bartošic (44. Fuksa), Palaščák, Drašnar - Mašek (81. Klepáč), Horváth, Frolík, Šmiga (69. Červenka) - Brázda, Potměšil

FC Viktoria Plzeň

Hacaperka - Matys, Gaszczyk, Bečka, Škorpil, Hubáček, Linhart, Lexa, Sikyta, Vukovič, Mlnařík

Detaily utkání

Branky
80. Vukovič
Žluté karty
Bartošic - Linhart
Rozhodčí
Wulkan - Orel, Špindlerová

Aktuálně

Tajemství fotbalového úspěchu? Trénink smyslového vnímání

26. 9. 2024
Nejen mládežnická akademie SK Slavia Praha využívá pro rozvoj svých hráčů neurovizuální trénink. Propojení akademie a společnosti SportSenses se projevilo také v rámci letních Slavia kempů.

Premier Cup v sobotu 28. září v Edenu

26. 9. 2024
Tradiční mládežnický turnaj pořádaný akademií SK Slavia Praha se uskuteční v sobotu 28. září. V Edenu se odehraje 13. ročník Premier Cupu pro kategorii U13. Těšit se můžete na top české týmy, rakouskou akademii Red Bull Salzburg a maďarskou Puskás Akadémia.

U17 prohrála s Plzní a neprodlouží povedenou sérii

25. 9. 2024
Mládežníci měli velké brankové příležitosti a podržel je i skvělými zákroky brankář Suchý. Jediný gól utkání ale 10 minut před koncem vstřelili hosté. Vítězná série mladších dorostenců skončila na čtyřech zápasech v řadě.

Další články