U19 neudržela vedení a podlehla doma Plzni | SK Slavia Praha
Více

U19 neudržela vedení a podlehla doma Plzni

1:3
(1:0)
10. kolo, 25. 9. 2024, Xaverov
10. kolo, 25. 9. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Dorostenci po krásné brance Samuela Pikolona vedli. Tři rychlé branky soupeře ve druhém poločase ale otočili skóre ve prospěch Plzně. Mládežníci bohužel zůstali opět bez bodu a nepřerušili výsledkově nepovedené období.

Slávisté vlétli do zápasu od úvodního hvizdu a měli první brankovou příležitost. Po centru Palivce se k odraženému míči dostal Dufek, ale trefil pouze padajícího obránce.

Další nebezpečí přišlo opět z levé strany. Kolísek vybídl balónem na zadní tyč Pikolona, který ale mířil hlavou těsně nad.

Ve 26. minutě už se slávistický střelec nemýlil. Samuel Pikolon převzal míč před pokutovým územím a krásnou ranou obstřelil brankáře - 1:0.

Navýšit vedení mohli po přestávce Pawlik s Kohoutem. První jmenovaný trefil ve své šanci pouze gólmana Plzně a Kohout z malého vápna hlavou těsně minul.

Hosté vyrovnali v 56. minutě. Do pokutového území se z levé strany prosmýkl Jakub Řehák a podstřelil Jovanoskiho - 1:1.

Druhý gól a otočení skóre přišlo hned z další útočné akce Plzně. Nedůraz uprostřed hřiště využil Vítězslav Klimeš, který se trefil po zemi k pravé tyči - 1:2.

Viktorka povzbuzená vedením dál útočila a odskočila v 64. minutě. Ve zhuštěném prostoru před brankou Slavie se nejlépe zorientoval Denis Franke a poslal míč až do sítě - 1:3.

Červenobílým se ve zbytku utkání nedařilo dostat přes obranný blok soupeře a Viktorka hrozila z brejků. V poslední minutě zlikvidoval samostatný únik Jovanoski a rozhodčí ukončil zápas.

Slávisté bohužel nepřerušili nepovedené období. Další šanci budou mít v sobotu 28. září doma proti Českým Budějovicím.

Hodnocení hlavního trenéra U19 Jaroslava Machače: „Z utkání, které jsme měli vyhrát jdeme opět zklamaní. Do vyrovnání jsme předváděli dobrý výkon s větším počtem šancí. Poté sami naši snahu zahodíme. Po zbytečných chybách inkasujeme a nezareagujeme dobře. Inkasovali jsme třikrát v rychlém sledu a přestali hrát. Po povedeném prvním poločase a vyložených šancích nás to mrzí o to více.“

1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Jovanoski - Beran, Kovář, Kočvara, Palivec - Korenc (74. Palaščák), Pikolon (67. Frolík), Dufek (67. Németh) - Pawlik, Kohout (74. Březina), Kolísek

FC Viktoria Plzeň

Šilhavý - Büchner, Kardoš, Toman, Franke, Řehák, Chalupa, Honomichl, Volfík, Böhm, Dulík

Detaily utkání

Branky
26. Pikolon - 56. Řehák, 60. Klimeš, 64. Franke
Žluté karty
Kočvara, Dufek - Büchner, Volfík, Toman, Böhm
Rozhodčí
Orel - Wulkan, Špindlerová

Aktuálně

Tajemství fotbalového úspěchu? Trénink smyslového vnímání

26. 9. 2024
Nejen mládežnická akademie SK Slavia Praha využívá pro rozvoj svých hráčů neurovizuální trénink. Propojení akademie a společnosti SportSenses se projevilo také v rámci letních Slavia kempů.

Premier Cup v sobotu 28. září v Edenu

26. 9. 2024
Tradiční mládežnický turnaj pořádaný akademií SK Slavia Praha se uskuteční v sobotu 28. září. V Edenu se odehraje 13. ročník Premier Cupu pro kategorii U13. Těšit se můžete na top české týmy, rakouskou akademii Red Bull Salzburg a maďarskou Puskás Akadémia.

U17 prohrála s Plzní a neprodlouží povedenou sérii

25. 9. 2024
Mládežníci měli velké brankové příležitosti a podržel je i skvělými zákroky brankář Suchý. Jediný gól utkání ale 10 minut před koncem vstřelili hosté. Vítězná série mladších dorostenců skončila na čtyřech zápasech v řadě.

Další články