Další výhra i hattrick, U17 porazila Baník Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Další výhra i hattrick, U17 porazila Baník Ostrava

1:5
(1:2)
7. kolo, 21. 9. 2024, SC Vista
7. kolo, 21. 9. 2024, SC Vista
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Od úvodního hvizdu si slávisté šli za čtvrtým vítězstvím v řadě. Třikrát se trefil kanonýr Petr Potměšil, kterého doplnili svými góly Matouš Srb a Vojtěch Tománek. Mládežníci zvítězili v Ostravě 5:1 a dál vévodí ligové tabulce.

Gólový stroj Petra Potměšila se opět rozjel už v 5. minutě. Slávistický útočník byl faulován v pokutovém území a penaltu s přehledem proměnil - 0:1.

Domácí měli na druhé straně šanci vyrovnat, ale hlavou trefili jen břevno. V 15. minutě Ondřej Suchý zachytil akci soupeře, rychle vykopl na nabíhajícího Vojtěcha Tománka, který z brejku navýšil vedení - 0:2.

Soupeř snížil o osm minut později, když si centrovaný míč nešťastně srazil do vlastní sítě Martin Palaščák - 1:2.

Po přestávce se k zakončení po chybě brankáře dostali hráči Baníku, ale svou šanci neproměnili. Správnou cestu do branky našel v 49. minutě Matouš Srb a slávisté opět odskočili - 1:3.

Do zbytku zápasu už se svým písmem zapsal jen střelec Petr Potměšil. V 52. a 60. minutě vstřelil další dvě branky, zkompletoval hattrick a mohl se se svými spoluhráči radovat z dalšího vítězství - 1:5.

Příští utkání čeká slávisty ve středu 25. září. Doma v Praze přivítají Viktorii Plzeň.

Hodnocení hlavního trenéra U17 Milana Titěry: „Na utkání jsme se dokázali dobře připravit. Povedl se nám vstup a po faulu na Potměšila a stejný hráč proměnil penaltu. Soupeř zahrozil po zakončení hlavou. Rychlý výkop a brejk Tománka znamenal druhý gól, ale Tománek se bohužel zranil po srážce s brankářem. Zanedlouho jsme si nešťastně srazili centr do vlastní brány a soupeř se vrátil do zápasu. Zlomová situace nastala na začátku druhého poločasu, kdy Baník nevyužil naši chybu. Následně jsme dohráli brejk a odskočili. Ve zbytku zápasu byly šance na obou stranách, ale my byli efektivní po dvou dalších krásných brankách Potměšila. Celkově jsme dnes podali vynikající týmový výkon do ofenzivy i defenzivy.“

1:5

Sestavy

FC Baník Ostrava

Kuchař - Řehák, Škubala, Hruška J., Rajčan, Ulbrich, Zajac, Škrkoň, Jurásek, Hruška F., Cahlík

SK Slavia Praha

Suchý - Chaluš (64. Frolík), Bartošic, Palaščák, Drašnar - Horváth (71. Mašek), Skokan - Srb, Brázda (71. Ferenc), Tománek (20. Kozhushko) - Potměšil (64. Fuksa)

Detaily utkání

Branky
23. vlastní - 5., 52. a 60. Potměšil, 15. Tománek, 49. Srb
Žluté karty
Ulbrich - Chaluš, Brázda
Rozhodčí
Černoevič - Bureš, Švec

Aktuálně

Další výhra i hattrick, U17 porazila Baník Ostrava

22. 9. 2024
Od úvodního hvizdu si slávisté šli za čtvrtým vítězstvím v řadě. Třikrát se trefil kanonýr Petr Potměšil, kterého doplnili svými góly Matouš Srb a Vojtěch Tománek. Mládežníci zvítězili v Ostravě 5:1 a dál vévodí ligové tabulce.

První poločas rozhodl, U19 podlehla v Ostravě

22. 9. 2024
Starší dorostenci výsledkově nezvládli duel s Baníkem Ostrava a podlehli 2:4. Po špatném vstupu do utkání tým U19 brzo prohrával, a i když se dvakrát trefil Dan Kohout, mládežníků se nepodařilo dotáhnout na dobře hrajícího soupeře.

Dorostenci v sobotu v Ostravě proti Baníku

20. 9. 2024
Mladším dorostencům se herně i výsledkově daří. Naopak starší slávisté z U19 budou chtít odčinit porážku s Brnem. V dalším kole čeká mládežníky Baník Ostrava. Tým U19 vykopne duel na hřišti soupeře ve 14:15, U17 nastoupí hned poté v 16:30.

Další články