U19 podlehla Zlínu, dorostenci vyšli gólově naprázdno | SK Slavia Praha
Více

U19 podlehla Zlínu, dorostenci vyšli gólově naprázdno

0:2
(0:1)
4. kolo, 30. 8. 2024, Xaverov
4. kolo, 30. 8. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Zlín
Starší dorostenci podruhé v sezoně zůstali bez bodu. Domácí utkání se Zlínem rozhodl dvěma góly útočník soupeře Lukáš Branecký.

Slávisté chtěli v domácím prostředí navázat na vítězství z Uherského Hradiště. Houževnatý soupeř byl však proti. Ve 26. minutě se dostal k míči Lukáš Branecký a poslal opavské do vedení - 0:1.

Hráči Slavie se hnali za vyrovnáním, ale nedařilo se jim překonat pevnou a důraznou obranu soupeře.

Sešívaní se připravovali k závěrečnému tlaku a chtěli vytěžit z utkání alespoň bod. V 86. minutě však přišlo rozhodnutí na druhé straně hřiště a opět z kopaček Lukáše Braneckého - 0:2.

Pro mládežníky se jedná o druhou porážku v sezoně. Napravit ji mohou po reprezentační přestávce 14. září proti Zbrojovce Brno.

Mládežníky teď čeká reprezentační přestávka a poté se 14. září utkají se Zbrojovkou Brno.

Hodnocení hlavního trenéra U19 Jaroslava Machače: „Výsledkově i herně nepovedené utkání. Zlín byl dobrý soupeř. Opět to pro nás bylo z fyzického hlediska náročné. Na o dost vyšší úroveň si pořád zvykáme. Na vše máme málo času, nevoní nám to a adaptace chvíli potrvá. Chybí nám sebevědomí a pomalu nebo špatně se rozhodujeme. Navíc před oběma inkasovanými brankami jsme udělali velké chyby, které soupeř nedělá. I my jsme branky mohli dát, ale prohru beru jako zaslouženou.“

0:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Jovanoski - Beran, Kočvara, Kovář, Palivec - Hájek (46. Holub), Dufek, Naskos (81. Hubička) - Herák (46. Korenc), Pawlik (59. Březina), Kolářík (59. Németh)

FC Zlín

Husták - Štefan, Dobeš, Hvozdenský, Dorňák, Branecký, Hellebrand, Ondroušek, Tesař, Tomaštík, Nevěřil

Detaily utkání

Branky
26. a 86. Branecký
Žluté karty
Hájek, Kovář, Palivec - Tesař, Nevěřil
Rozhodčí
Beneš - Polena, Andras

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články