U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno | SK Slavia Praha
Více

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

2:3
(1:2)
6. kolo, 14. 9. 2024, Eden
6. kolo, 14. 9. 2024, Eden
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

V úvodu utkání byli nebezpečnější hráči Brna. Slávistům se nedařila přechodová fáze a Zbrojovka hrozila po ztrátách ve středu hřiště.

Sešívaní se ale s přibývajícími minutami začali přibližovat k brance soupeře a přicházely i šance, které však zůstaly nevyužity.

Skóre ale otevřeli hosté přímo z rohového kopu. Ve 31. minutě Jan Křivánek zakroutil míč, který se po skrumáži na malém vápně odrazil až do sítě - 0:1.

Reakce však na sebe nenechala dlouho čekat. Centr na zadní tyč našel úplně volného Lucase Németha, který hlavou uklidil do odkryté branky a bylo vyrovnáno - 1:1.

Do konce prvního poločasu Brno skórovalo znovu a dostalo se do vedení. Ve 40. minutě dostal Filip Večera míč do pokutového území a uklidil ho nechytatelně na zadní tyč - 1:2.

Mládežníci vyrovnali hned z první vážnější akce druhého dějství. Průnik po levém křídle zakončoval do prázdné branky Samuel Pikolon a stav byl opět smírný - 2:2.

Třetí gól Brno vstřelilo v 72. minutě. Samostatný únik nejdříve zlikvidoval Jovanoski, dorážku vyrazili obránci, ale další okamžitá střela Poláška už skončila v síti - 2:3.

Ve zbývající části zápasu se dorostencům nepodařilo znovu překonat srdnatě bránící obranu soupeře. Zbrojovka uhájila hubené vítězství a odnáší si z utkání všechny body.

Mládežníky čeká další utkání v sobotu 21. září v Ostravě.

Hodnocení hlavního trenéra U19 Jaroslava Machače: „Náš výkon nebyl špatný. Když jsme se rozehráli a začali být nebezpeční, inkasovali jsme. Podařilo se nám vyrovnat, ale následovala další chyba, brejk a gól soupeře. Když podruhé srovnáme po změně stran a hrajeme dobře, opět zachybujeme a Brno znovu vedlo. Otáčet zápasy v lize U19 je velmi obtížné. Přesto jsme se dvakrát dotáhli, ale naše zbytečné chyby nás stály lepší výsledek. Soupeř hrál dobře a divákovi se utkání muselo líbit.“

2:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Jovanoski - Palivec, Kočvara, Kovář, Piták (63. Beran) - Slončík (63. Filippov), Naskos, Korenc (75. Herák) - Dufek, Pikolon (63. Pawlik), Németh (75. Holub)

FC Zbrojovka Brno

Kostelný - Komárek, Hublík, Bečva, Hradil, Ferlay, Volný, Polášek, Haminger, Večera, Křivánek

Detaily utkání

Branky
38. Németh, 46. Pikolon - 31. Křivánek, 40. Večeřa, 72. Polášek
Žluté karty
Bečva, Polášek, Hradil

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články