První poločas rozhodl, U19 podlehla v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

První poločas rozhodl, U19 podlehla v Ostravě

4:2
(4:2)
7. kolo, 21. 9. 2024, SC Vista
7. kolo, 21. 9. 2024, SC Vista
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Starší dorostenci výsledkově nezvládli duel s Baníkem Ostrava a podlehli 2:4. Po špatném vstupu do utkání tým U19 brzo prohrával, a i když se dvakrát trefil Dan Kohout, mládežníků se nepodařilo dotáhnout na dobře hrajícího soupeře.

Start zápasu, první vážnější šance a už se měnilo skóre na straně domácích. Ve 3. minutě poslal Ostravu do vedení John Danladi - 1:0.

Netrvalo dlouho a Baník odskočil o dvě branky. David Řeháček byl posledním kdo nasměroval v 17. minutě balón za záda Jovanoskiho - 2:0.

Do osudu utkání se v sešívaném dresu rozhodl vložit Dan Kohout, který o pár desítek vteřin později dostal slávisty na dostřel - 2:1.

Rychlá odpověď ze strany domácích měla hned dvojnásobný účinek. V polovině úvodního dějství se v krátkém sledu prosadili Faruk Bezdrob a Bohuslav Musil - 4:1.

Červenobílí se nevzdávali a v na branky bohaté první půli zvládli opět snížit. Druhý gól v utkání si připsal ve 32. minutě Dan Kohout.

Po přestávce se i přes šance na obou stranách další branku vstřelit nepodařilo a tak o výsledku utkání rozhodla první pětačtyřiceti minutovka.

Sešívaní tak čekají na další bodový zisk tři utkání. Jejich příštím soupeřem bude už ve středu 25. září v Praze Viktoria Plzeň.

Hodnocení hlavního trenéra U19 Jaroslava Machače: „Z Baníku vezeme třetí prohru v řadě, ale po nejlepším výkonu sezony a proti nejlepšímu soupeři, kterého jsme zatím v soutěži potkali. Hrálo se oboustranně velice intenzivní a herně kvalitní utkání. Týmová dynamika byla skvělá a lídři nám pomohli zvednout týmový výkon. Oproti soupeři jsme tahali za kratší konec ve třech aspektech. Domácí měli nyní větší sebevědomí, obzvlášť když dali v úvodu gól. Dále máme velký handicap v silovém výkonu. Také nám bohužel nevyšly posily ze střídačky. Přesto jsme předvedli výkon, od kterého se dá odrazit. Věříme, že zakončíme anglický týden se šesti body a kladným skóre.“

4:2

Sestavy

FC Baník Ostrava

Moučka - Frýdl, Vlna, Musil, Pira, Míček, Danladi, Řeháček, Kowalczyk, Bezdrob, Malý

SK Slavia Praha

Jovanoski - Beran, Kovář, Kočvara, Palivec - Naskos, Dufek, Herák (57. Holub) - Kolísek (70. Filippov), Kohout (80. Březina), Németh (57. Pawlik)

Detaily utkání

Branky
3. Danladi, 17. Řeháček, 26. Bezdrob, 27. Musil - 20. a 32. Kohout
Žluté karty
Kowalczyk, Musil, Danladi, Vlna, Staněk - Naskos, Kočvara
Rozhodčí
Bureš - Černoevič, Švec

Aktuálně

Další výhra i hattrick, U17 porazila Baník Ostrava

22. 9. 2024
Od úvodního hvizdu si slávisté šli za čtvrtým vítězstvím v řadě. Třikrát se trefil kanonýr Petr Potměšil, kterého doplnili svými góly Matouš Srb a Vojtěch Tománek. Mládežníci zvítězili v Ostravě 5:1 a dál vévodí ligové tabulce.

První poločas rozhodl, U19 podlehla v Ostravě

22. 9. 2024
Starší dorostenci výsledkově nezvládli duel s Baníkem Ostrava a podlehli 2:4. Po špatném vstupu do utkání tým U19 brzo prohrával, a i když se dvakrát trefil Dan Kohout, mládežníků se nepodařilo dotáhnout na dobře hrajícího soupeře.

Dorostenci v sobotu v Ostravě proti Baníku

20. 9. 2024
Mladším dorostencům se herně i výsledkově daří. Naopak starší slávisté z U19 budou chtít odčinit porážku s Brnem. V dalším kole čeká mládežníky Baník Ostrava. Tým U19 vykopne duel na hřišti soupeře ve 14:15, U17 nastoupí hned poté v 16:30.

Další články