B-tým z opavského azylu v Hlučíně bez bodu | SK Slavia Praha
Více

B-tým z opavského azylu v Hlučíně bez bodu

2:1
(1:1)
12. kolo, 6. 10. 2024, Hlučín
12. kolo, 6. 10. 2024, Hlučín
Slezský FC Opava - SK Slavia Praha B
Slávistický B-tým se v neděli 6. října představil v Hlučíně proti Opavě. Sešívaní sehráli vyrovnané utkání, avšak v 63. minutě neohlídali domácí Kozáka, který zařídil výhru Slezanů. Jediný gól slávistické rezervy vstřelil Mikuláš Konečný.

V Hlučíně, kde momentálně Opava hraje svá domácí utkání, se slávisté představili v rámci 12. kola Chance Národní Ligy.

Mezi tři tyče se poprvé od svého zranění ruky a nutné reoperaci zápěstí postavil dvaadvacetiletý Jan Sirotník. Ani jeho dobrý výkon však nedokázal zvrátit prohru sešívaných 1:2.

Do utkání vstoupila rezerva sešívaných s velkou dominancí. Slávisté drželi míč na svých kopačkách a byli nebezpečnější také do útoku. Už ve třetí minutě se do pohotového zakončení zpoza vápna dostal Karel Belžík. Jeho střela byla však ztečovaná nad branku.

Do vedení se ale dostali domácí. Ve 28. minutě přišel centr z levé strany, na který si naskakoval Libor Kozák. Těsně před ním míč dokázal odvrátit hlavou Hunal, ale bohužel přímo před připraveného Ondráčka, který ostrou střelou z hranice penalty prostřelil Sirotníka.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ze standardní situace ve 30. minutě z levé strany poslal centr do vápna Daniel Toula. Ten si našel hlavou Mikuláš Konečný a srovnal stav utkání na 1:1.

Ve druhém dějství se Opava dostala do vedení. Po rychlém protiútoku a prudké střele, kterou dokázal Sirotník vytěsnit, přišel rohový kop. Míč centrovaný z rohu poslal hlavou do sítě sešívaných Libor Kozák. V 63. minutě se tak Opava ujala vedení.

To už si do konce utkání nenechala vzít. Slávisté tak v Hlučíně podlehli Opavě 1:2 a propadli se na sedmou příčku v tabulce.

Další utkání čeká na B-tým po reprezentační přestávce v Radotíně 20. října proti B-týmu Baníku Ostrava.

2:1

Sestavy

Slezský FC Opava

Richter – Helešic, Srubek, Lehoczki, Mootoo – Omale (86. Pejša), J. Málek (46. Blecha), Ondráček (79. Haitl), Čejka (74. Mužík), J. Rezek (46. Rataj) – Kozák

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval - Žitný, Slončík (59. Beran), Pech (77. Jelínek) - Belžík (77. Škoda), Toula, Perišič (59. Rama)

Detaily utkání

Branky
28. Ondráček, 63. Kozák - 30. Konečný
Diváci
763
Žluté karty
66. Rataj, 72. Srubek, 75. Helešic, 75. Mootoo, 90. Richter - 45. Hunal
Rozhodčí
Vokoun – Hádek, Pfeifer

Aktuálně

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

U19 a U17 v pátek v Satalicích proti Dukle Praha

3. 10. 2024
Starší dorostenci ukončili nepovedenou sérii vítězstvím. Tým U17 se chce vrátit do střelecké i výsledkové pohody. Mládežníky čeká v pátek v Satalicích malé pražské derby s Duklou. U19 vykopne utkání ve 14:00, U17 bude hrát hned poté v 16:15.

Další články