B-tým: Divoký závěr rozhodl o dělbě bodů | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Divoký závěr rozhodl o dělbě bodů

2:2
(1:0)
10. kolo, 22. 9. 2024, Radotín
10. kolo, 22. 9. 2024, Radotín
SK Slavia Praha B - FK Viktoria Žižkov
V pražském derby hostilo slávistické béčko v Radotíně Viktorii Žižkov. Sešívaní vedli díky proměněné penaltě Štěpána Berana, hosté pak ve druhé půli slepenými góly skóre otočili. Na konečných 2:2 srovnal parádní hlavičkou Milan Škoda. V samém závěru byl ještě vyloučen Mikuláš Konečný

V základu béčka se ten tentokrát představil na stoperu Štěpán Chaloupek, ve středu zálohy pak Alexandr Bužek a na hrotu premiérově Vladimír Perišić.

Slávisté do utkání vlétli a už ve 2. minutě měli velkou příležitost na otevřené skóre. Vladimír Perišić prostrčil pěkně míč mezi obránci na Dominika Pecha, který ale zakončoval jen do brankáře hostů, který dokázal včas vyběhnout a jeho střelu zneškodnit.

V 10. minutě našel Matěj Zachoval fantastickou přihrávkou za obranou Daniela Toulu, který byl u míče dříve než vyběhnutý Melichar, ten našeho střelce fauloval a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K rozehrávce penalty se postavil Štěpán Beran, který pokutový kop suverénně proměnil.

Činit se ve 25. minutě musel na druhé straně brankář Filip Slavata, který fantastickým zákrokem vytáhl na roh technickou střelu žižkovského Jiráska. Na druhé straně pak Žižkov uchránil před druhým gólem Melichar, gólman hostů vytáhl zakončení Dominika Pecha na přední tyč.

Do šaten se tak šlo o poločas za stavu 1:0 pro slávistickou rezervu.

Další díl souboje Martin Melichar versus Dominik Pech proběhl v 51. minutě. Náš záložník skvěle pronikl středem obrany a postupoval sám na brankáře, kterého se snažil kličkou obejít, Melichar však jeho záměr přečetl a míč vyrazil.

Hosté z nedalekého Žižkova dokázali srovnat v 78. minutě. Adam Toula se po několika odrazech dostal k míči v bezprostřední blízkosti brankáře Filipa Slavaty a prudkým zakončením vyrovnal na 1:1. Viktorka o pět minut později dokonala obrat. Prošek našel přihrávkou pod sebe Gembického, který uklidil míč do sítě.

Slávisté ale dokázali téměř okamžitě odpovědět! Štěpán Chaloupek našel parádním centrem Milana Škodu, slávistický útočník ještě lepší hlavičkou nechytatelně srovnal stav utkání na 2:2!

V 88. minutě mohli slávisté nakonec skóre otočit! Dan Toula pronikl skvěle do vápna a přihrával před prázdnou branku na Davida Mikulandu, ten však tísněný ve skluzu dokázal zakončovat jen do brankáře Melichara.

Divoký závěr pokračoval až do posledních vteřin. Mikuláš Konečný fauloval unikajícího Adama Toulu, za což byl vyloučen. Nařízený přímý kop už hosté nevyužili, a tak se body v Radotíně dělily.

Dalším soupeřem béčka bude opět v Radotíně Jihlava, výkop je v neděli 29. 9. od 10:15.

2:2

Sestavy

SK Slavia Praha B

Slavata – Trédl, Chaloupek, Konečný, Zachoval – Bužek, Žitný (76. Mikulanda) – Dom. Pech (76. Slončík), Beran (90. Piták), D. Toula (90. Pikolon) – Perišić (59. Škoda)

FK Viktoria Žižkov

Melichar – Richter (76. A. Toula), Broukal, Fišl, Divíšek – Batioja (76. Sodoma), Jirásek – Hönig (76. Gembický), Petrák, Vaníček (62. Prošek) – Necid (90. Tregler)

Detaily utkání

Branky
11. Beran (pen.), 85. Škoda – 78. A. Toula, 83. Gembický
Žluté karty
Richter, Necid
Červené karty
Konečný
Rozhodčí
Cieslar – Podaný, Bělák

Aktuálně

Další výhra i hattrick, U17 porazila Baník Ostrava

22. 9. 2024
Od úvodního hvizdu si slávisté šli za čtvrtým vítězstvím v řadě. Třikrát se trefil kanonýr Petr Potměšil, kterého doplnili svými góly Matouš Srb a Vojtěch Tománek. Mládežníci zvítězili v Ostravě 5:1 a dál vévodí ligové tabulce.

První poločas rozhodl, U19 podlehla v Ostravě

22. 9. 2024
Starší dorostenci výsledkově nezvládli duel s Baníkem Ostrava a podlehli 2:4. Po špatném vstupu do utkání tým U19 brzo prohrával, a i když se dvakrát trefil Dan Kohout, mládežníků se nepodařilo dotáhnout na dobře hrajícího soupeře.

Dorostenci v sobotu v Ostravě proti Baníku

20. 9. 2024
Mladším dorostencům se herně i výsledkově daří. Naopak starší slávisté z U19 budou chtít odčinit porážku s Brnem. V dalším kole čeká mládežníky Baník Ostrava. Tým U19 vykopne duel na hřišti soupeře ve 14:15, U17 nastoupí hned poté v 16:30.

Další články