B-tým: Premiérový gól Perišiće na body nestačil | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Premiérový gól Perišiće na body nestačil

2:1
(1:0)
7. kolo, 17. 9. 2024, Stadion Letná, Zlín
7. kolo, 17. 9. 2024, Stadion Letná, Zlín
FC Zlín - SK Slavia Praha B
V odloženém utkání 6. kola vyráželi slávisté do Zlína. Domácí šli do vedení už ve 4. minutě, kdy proměnili pokutový kop. Ve druhém poločase zvýšili domácí na 2:0. V samotném závěru snížil na konečných 2:1 svým premiérovým gólem v červenobílých barvách Vladimír Perišić.

Hned v úvodních minutách se radoval Zlín. Domácí centrovali do vápna a po ruce nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. K jeho rozehrávce se postavil Vukadin Vukadinović, který nařízenou penaltu ve 4. minutě proměnil. Sešívaní po pěkné akci ve středu hřiště Milana Škody, dopravili míč do sítě v 8. minutě. Daniel Toula byl ale v době přihrávky v ofsajdu, který také rozhodčí odpískali.

Jak byl zajímavý úvod zápasu, tak naopak zbytek prvního poločasu mnoho větších zajímavých příležitostí ani před jednou z branek nenabídl. Po prvním poločase tak vedl Zlín 1:0.

Velkou šancí pak vstoupili do druhé půle slávisté, Jan Trédl se dostal do zakončení, brankáře Zlína Dostála ale překonat nedokázal. Z druhého gólu se tak radoval Zlín. Centr od rohové praporku propadl až k nohám Černína, který z bezprostřední blízkosti dopravil míč do sítě.

Druhý poločas přeci jen byl o něco zábavnější než první část hry. Zlín měl za stavu 2:0 nadějnou šanci na zvýšení vedení, míč po zakončení ale těsně minul branku. Slávisté se snažili o vstřelení snižující branky co to šlo. Nakonec ještě dokázali v závěru utkání zdramatizovat. Černohorský útočník Vladimír Perišić, který přišel do hry ve druhém poločase a byl to pro něj premiérový start v červenobílých barvách, se v 86. minutě dostal k míči ve vápně a přesnou střelou na bližší tyč vykřesal naději na bod.

Slávisté už ale v závěru srovnat nedokázali a ze Zlína tak odjížděli s prázdnou.

V dalším kole čeká na sešívané pražský celek, v Radotíně v neděli od 10:15 nastoupí naše béčko proti Viktorii Žižkov.


2:1

Sestavy

FC Zlín

Dostál – Kopečný, Simerský, Černín, Bartošák – Didiba, Machalík (89. Kulíšek) – Vukadinović, Tkáč (64. Nombil), Načkebia (77. Polášek) – Brandner (64. Bránecký)

SK Slavia Praha B

Slavata – Trédl, Konečný, Hunal (8.2 Pikolon), Zachoval – Bužek, Slončík (62. Mikulanda) – Pech (76. Perišić), Beran (62. Žitný), Toula – Škoda (76. Jelínek)

Detaily utkání

Branky
4. Vukadinović, 61. Černín – 85. Perišić
Diváci
2012
Žluté karty
Černín, Bartošák – Bužek
Rozhodčí
Beneš – Žurovec, Marek

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články