B-tým: Z drnovického azylu Vyškova bez bodu | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Z drnovického azylu Vyškova bez bodu

1:0
(1:0)
5. kolo, 12. 8. 2024, Drnovice
5. kolo, 12. 8. 2024, Drnovice
MFK Vyškov - SK Slavia Praha B
V pondělní dohrávce druhé nejvyšší soutěže cestovalo béčko do Drnovice, kde se utkalo se soupeřem z Vyškova. Domácí rozhodli o těsné výhře v prvním poločase, kdy se po centru ze strany trefil hlavou Ulbrich,

První velkou příležitost utkání si v 17. minutě vytvořili slávisté. Matěj Zachoval centroval z levé strany do vápna, kde se na přední tyči prosadil Daniel Toula, jehož hlavičku ale dobrým zákrokem vytáhl na rohový kop brankář domácích. Z následného rohu pak šel Vyškov do rychlého protiútoku, míč si v dobré pozici před brankářem Ondřejem Kolářem ukopl Schön až k našemu brankáři.

Ve 23. minutě šel Vyškov do vedení. Po faulu na levé straně hřiště kopali domácí přímý kop, na centr ze strany si naskočil Ulbrich, který přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu. 35. minuta přinesla sérii rohových kopů slávistů, během které přišla tečovaná střela Jana Trédla, která ale nemířila mezi tři tyče. Série standardek pak skončila u brankáře Borka.

Do druhé půle Samuela Pikolona nahradil na hřišti Milan Škoda. A hned v samém začátku druhé části zápasu měli sešívaní velkou šanci, po rohovém kopu se do zakončení dostal právě Milan Škoda, pohotové zakončení útočníka Slavie brankář Borek vyrazil. Další dobrý zákrok předvedl Borek proti hlavičce Matěje Zachovala.

Slávisté ve druhém poločase převzali otěže zápasu a vytvořili si výrazný tlak. Domácí pak měli možnosti rychlých protiútoku, po jednom z nich pálil Lacík do boční sítě. V dalším brejku pak Egbri trefil břevno. V 69. minutě pak do hry nastoupil Pavel Kačor, pro kterého to byl první soutěžní start ve Slavii.

V 78. minutě pak měl dobrou příležitost na srovnání skóre Štěpán Beran, který ale svou ránu z voleje z deseti metrů mezi tři tyče nenasměroval. Dobrou možnost měl v 87. po centru Karla Belžíka Milan Škoda, který se dokázal prosadit v souboji s bránícím stoperem, své zakončení ale nasměroval jen do prostoru, kde byl připraven brankář Borek.

I přes tlak v závěru se slávistickému béčku v Drnovicích vyrovnat nepodařilo a z Moravy tak odjíždí bez bodu.

Béčko v dalším duelu přivítá v Radotíně rezervu Sigmy Olomouc, výkop utkání je na programu v neděli 18. 8. v 10:15.


1:0

Sestavy

MFK Vyškov

Borek – Svoboda, Vedral, Piško, Čelůstka – Sylla, Djanbou (88. Novák) – Schön (59. Egbri), Ulbrich (78. El Azzouzi), Condé (59. Lacík) – Zajíc (78. Mbonu)

SK Slavia Praha B

Kolář – Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval – Pech (69. Mikulanda), Žitný (88. Behenský) – Belžík, Beran (81. Sy), Toula (69. Kačor) – Pikolon (46. Škoda)

Detaily utkání

Branky
23. Ulbrich
Diváci
1170
Žluté karty
Condé, Zajíc – Toula
Rozhodčí
Cieslar – Hurych, Bělák

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články