B-tým: Vysoká domácí výhra nad rezervou Sigmy | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Vysoká domácí výhra nad rezervou Sigmy

4:0
(2:0)
6. kolo, 18. 8. 2024, Radotín
6. kolo, 18. 8. 2024, Radotín
SK Slavia Praha B - SK Sigma Olomouc B
V 6. kole druhé ligy byl k vidění souboj ligových rezerv. Slávistické béčko přivítalo v Radotíně B-tým Sigmy Olomouc. Slávisté zvládli utkání ve velkém stylu a díky výhře 4:0 připisují další tři body do tabulky.

Už ve 4. minutě měli slávisté velkou příležitost, kdy po levé straně pronikl do vápna David Mikulanda. Následně se po jeho centru odrazil míč k nohám Dominika Pecha, který z první ale nemířil přesně mezi tři tyče. Další dobrou šanci měl Štěpán Beran, jeho střelu z dobré pozice obrana zblokovala na roh. O malou chvíli později měl nadějnou možnost Karel Belžík, který hlavičkoval po centru Davida Mikulandy, skvělým zákrokem ale jeho zakončení vytáhl hostující brankář Koutný.

Ve 22. minutě se už slávisté dočkali vedeni! Daniel Toula dostal pěknou přihrávku do vápna a ve skluzu zakončoval, jeho střelu zastavil v leže rukou bránící Coufal. Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, který razantní střelou s přehledem proměnil Štěpán Beran! Velkou možnost na zvýšení sešívaného vedení měl ve 33. minutě Dominik Pech, který dostal přesnou přihrávku za obranu. Záložník sešívaných ale z úhlu levačkou jen těsně minul zadní tyč. Velmi aktivní David Mikulanda se ukázal opět ve 38. minutě, tentokrát pálil krásně z přímého kopu. Střelu našeho křídla ale Koutný vyrazil na rohový kop.

Slávisté se ale nakonec v samém závěru druhého poločasu dočkali druhé trefy. Po skvělé práci Jana Trédla se míč dostal ve středu pole k Alexandru Bužkovi, který krásnou přihrávkou našel za obranou rozeběhnutého Daniela Toulu, útočník sešívaných si chytrým lobem přes vyběhnutého brankáře Koutného poradil na výbornou!

Do šaten se tak šlo za vedení slávistické rezervy 2:0!

Druhou půli načal krásnou akcí na levé straně David Mikulanda, následně přišel centr do vápna, po kterém z dobré pozice hlavičkoval těsně mimo Daniel Toula. 61. minuta pak přinesla první vyloučení v zápase, hostující záložník Jalovičor fauloval nebezpečně na polovině hřiště, za svůj zákrok viděl žlutou kartu. Jelikož už jednu žlutou kartu dříve obdržel, byl tedy vyloučen.

Na 3:0 zvýšili slávisté v 65. minutě. Štěpán Beran našel centrem od rohového praporku na hranici velkého vápna přesně Jana Trédla, který přesnou střelou placírkou uklidil míč k zadní tyči branky Sigmy. Blízko čtvrté trefy byl v 74. minutě Daniel Toula, jehož tečovaná střela na zadní tyč jen těsně minula branku.

Dobrým zákrokem se na druhé straně prezentoval také slávistický brankář Ondřej Kolář, ten pohotovým zákrokem vytáhl lehkou teč centrovaného míče. V 87. minutě viděli červenou kartu také slávisté, Matěj Žitný obdržel za svůj faul na polovině hřiště druhou žlutou kartu a následně tedy kartu červenou. V samém závěru pak ještě slávisté definitivně potvrdili vysokou výhru nad béčkem Sigmy. Babacar Sy unikl do vápna a přihrávkou před branku našel přesně Samuela Pikolona, který umístěným zakončením uzavřel skóre zápasu.

Další zápas ve druhé lize odehraje naše béčko už v pátek 23. 8., kdy slávisté cestují do Zlína. Výkop je v 18:00.



4:0

Sestavy

SK Slavia Praha B

Kolář – Trédl, Hunal, Konečný, Boledovič – Dom. Pech (84. Jelínek), Bužek (46. Žitný) – Belžík (46. Kačor), Beran, Mikulanda (78. Sy) – Toula (78. Pikolon)

SK Sigma Olomouc B

Koutný – Bednár, Beneš, Coufal (77. Zahradníček), Cahel (84. Stryk) – Pospíšil, Jalovičor, Huňa (77. Kramář), Uriča (66. Slavíček) – Proniuk (66. Škoda), Amasi

Detaily utkání

Branky
22. Beran, 45. Toula, 65. Trédl, 90. Pikolon
Žluté karty
Žitný, Hunal, Toula - Coufal, Bednár, Jalovičor, Huňa, Škoda
Červené karty
Žitný - Jalovičor
Rozhodčí
Batík – Líkař, Mare

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články