Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila | SK Slavia Praha
Více

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

1:9
(1:3)
9. kolo, 4. 10. 2024, Satalice
9. kolo, 4. 10. 2024, Satalice
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

Parádní vstup sešívaných do utkání vyústil v branku hned z první šance. V 5. minutě se uvolnil na pravém křídle Jakub Šmiga a zakončil po zemi na vzdálenější tyč - 0:1.

Druhý gól padl jen o pár desítek vteřin později. Povedenou kombinaci až do prázdné branky zakončoval Tomáš Brázda - 0:2.

Domácí snížili v 16. minutě. Nedůraz v pokutovém území využil Ondřej Nový, který propálil Paara - 1:2.

Ve 24. minutě slávistický brankář zachránil svůj tým před vyrovnáním. Hráči Dukly dobře vyřešili přečíslení tří na dva, ale Paar střelu z první vyrazil akrobatickým zákrokem.

Další jasné brankové možnosti měli i sešívaní. Frolíka a Potměšila zradil v rozhodující chvíli trávník, míč jim skočil a přestřelili.

Ve 34. minutě už se Jakub Šmiga opět nemýlil. Slávistický útočník si naběhl na milimetrový centr Kozhushka a hlavou navýšil vedení - 1:3.

První šanci po přestávce měli domácí. Martin Palaščák se zachoval jako příkladný kapitán, doběhl unikajícího útočníka a v okamžiku střely míč skluzem vyrazil na roh.

Další branku mohl přidat v 55. minutě Frolík, který si na penaltě zpracoval vysoký míč. Jeho střelu z halfvoleje vyrazil Pechar reflexivním zákrokem nad břevno.

Poté se rozjel slávistický brankový stroj na plné obrátky. O čtvrtý gól sešívaných se postaral Tomáš Brázda v 71. minutě. Po průnikovce Potměšila mu předložil míč před před prázdnou branku Frolík a slávistický útočník rozvlnil síť - 1:4.

V 78. minutě našel přesný míč za obranu Petra Potměšila a ten se prosadil poprvé - 1:5.

Slávistický střelec navýšil vedení hned po další rozehrávce, kdy zachybovali obránci Dukly. Petr Potměšil si přehodil Pechara a zakončil do odkryté branky - 1:6.

Domácí ztratili chuť hrát a dali příliš prostoru i Tomáši Ferencovi. Ten po další krásné kombinaci podstřelil z malého vápna brankáře - 1:7.

Další dvě branky vstřelil kdo jiný než Petr Potměšil. Nejdříve se trefil přesnou střelou k tyči ze středu pokutového území, poté nekompromisně zakončil individuální akci z pravého křídla a uzavřel účet utkání - 1:9.

V dalším utkání po reprezentační přestávce vyzvou slávisté Jihlavu 19. října na hřišti soupeře.


1:9

Sestavy

FK Dukla Praha

Pechar - Novák, Jirgl, Kuntoš, Slabý, Nový, Folprecht, Weiss, Ledvinka, Mellion, Pospíšil

SK Slavia Praha

Paar - Drašnar (60. Ferenc), Palaščák, Červenka, Fuksa (74. Janota)- Frolík, Pastyřík (60. Horváth) - Šmiga (60. Baroš), Kozhushko (46. Klepáč), Brázda - Potměšil

Detaily utkání

Branky
16. Nový - 5. a 34. Šmiga, 7. a 71. Brázda, 78., 79., 85. a 87. Potměšil, 82. Ferenc
Žluté karty
Nový - Kozhushko
Rozhodčí
Polena - Trska, Andras

Aktuálně

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

U19 a U17 v pátek v Satalicích proti Dukle Praha

3. 10. 2024
Starší dorostenci ukončili nepovedenou sérii vítězstvím. Tým U17 se chce vrátit do střelecké i výsledkové pohody. Mládežníky čeká v pátek v Satalicích malé pražské derby s Duklou. U19 vykopne utkání ve 14:00, U17 bude hrát hned poté v 16:15.

Další články