B-tým: Pohledné utkání ve Vlašimi skončilo dělbou bodů | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Pohledné utkání ve Vlašimi skončilo dělbou bodů

2:2
(1:2)
9. kolo, 2. 10. 2024, Stadion v Kollárově ulici
9. kolo, 2. 10. 2024, Stadion v Kollárově ulici
FC Sellier&Bellot Vlašim - SK Slavia Praha B
Vloženým kolem pokračovala ve středu druhá nejvyšší česká soutěž. Béčko ve Vlašimi vedlo 2:0, domácí ale dvěma trefami dokázali srovnat na konečných 2:2.

Diváci viděli ve vloženém kole ve Vlašimi zajímavé utkání! Hned v úvodu slávisté zaváhali v rozehrávce a Rosa směřoval sám na brankáře, skvělou práci ale předvedl Dominick Pech, který skvělým způsobem stihl zakřižovat útočícího hráče Vlašimi. Na druhé straně hned o pár vteřin později hlavičkoval po centru Daniela Touly Elmedin Rama, úspěšně zasáhl domácí brankář.

Na první trefu se tak čekalo do 15. minuty. Dominik Pech vybojoval míč na polovině hřiště, postupoval směrem k vápnu domácích, kde postupoval míč doleva na Daniela Toulu. Střelec sešívaných si navedl míč na pravačku a krásnou technickou ranou k zadní tyči otevřel skóre zápasu.

Ve 29. minutě to úplně stejně jako Daniel Toula zkoušel Dominik Pech, tentokrát jeho střelu domácí gólman Marek Kolář vyrazil jen k nohám Jana Trédla, který pohotově uklidil míč do sítě – 2:0 pro naše béčko! Domácí dokázali do konce první půle ještě snížit, centr ze strany usměrnil do branky hlavou Peter Kareem.

Do šaten se tak o poločasové pauze šlo za stavu 2:1 pro červenobílou rezervu.

55. minuta pak přinesla první velkou šanci druhého poločasu, tu si vytvořila domácí Vlašim. Hodek dostal přihrávku do dobré pozice a technickým zakončením rozezněl tyč branky! V 60. minutě dobře Elmedin Rama podržel míč a počkal si na nabíhajícího Dana Toulu, tomu ale zakončení nevyšlo ideálně a mířil vysoko nad.

Vyrovnání se Vlašim dočkala v 74. minutě. Do vápna přilétl centr z levé strany a Erik Biegon přesnou hlavičkou k tyči dokázal vyrovnat na 2:2. Slávisté byli hned o pár chvilek později blízko tomu, aby si vzali vedení zpět. Dominik Pech krásně napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho povedená střela orazítkovala tyč! Na druhé straně pak skvělým vyběhnutím uhasil nebezpečí Ondřej Kolář.

Ve druhé půli se hrál krásný a otevřený fotbal a ofenzivní akce se střídaly na obou stranách v rychlém sledu. Především v závěru utkání chtěly oba celky urvat všechny tři body, nakonec se ale ani jeden z týmů neprosadil a ve Vlašimi se tak body dělily za remízu 2:2.

Další duel odehraje béčko v neděli 6. října, kdy cestuje do Hlučína k utkání proti Opavě. Výkop je ve 14:00.



2:2

Sestavy

FC Sellier&Bellot Vlašim

M. Kolář – Kareem, Breda, Kurka, Kulhánek – Šubert (70. Záviška), Musil (90. Franěk), Onije, Rosa (84. J. Jeřábek), Lehký – Hodek (70. Biegon)

SK Slavia Praha B

O. Kolář – Piták (63. Zachoval), Konečný, Slončík, Trédl – Bužek, Pech (90. Žitný) – Belžík (46. Mikulanda), Beran (46. Jelínek), Toula – Rama (63. Pikolon)

Detaily utkání

Branky
36. Kareem, 74. Biegon – 15. Toula, 29. Trédl
Diváci
320
Žluté karty
Lehký - Piták, Zachoval
Rozhodčí
Orel – Líkař, Malimánek

Aktuálně

U19 a U17 v pátek v Satalicích proti Dukle Praha

3. 10. 2024
Starší dorostenci ukončili nepovedenou sérii vítězstvím. Tým U17 se chce vrátit do střelecké i výsledkové pohody. Mládežníky čeká v pátek v Satalicích malé pražské derby s Duklou. U19 vykopne utkání ve 14:00, U17 bude hrát hned poté v 16:15.

Do akademie přichází Martin Vlk

1. 10. 2024
Mládežnickou akademii posiluje trenér Martin Vlk. Trenér se zkušenostmi ze zahraničí bude zastávat roli vedoucího úseku metodiky a vzdělávaní.

U17 podlehla na Xaverově Dynamu České Budějovice

28. 9. 2024
Tým U17 i v oslabení srdnatě dotahoval dvougólové manko z prvního poločasu. Gól Petra Potměšila z pokutového kopu ale nestačil. Všechny body si z Xaverova odváží Dynamo.

Další články