Výhra v Boleslavi. Chytil poprvé i další trefa Dioufa | SK Slavia Praha
Více

Výhra v Boleslavi. Chytil poprvé i další trefa Dioufa

0:2
(0:2)
6. kolo, 17. 9. 2024, Lokotrans aréna
6. kolo, 17. 9. 2024, Lokotrans aréna
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Slávisti v dohrávaném 6. kole Chance Ligy zvítězili v Mladé Boleslavi 2:0 a posunuli se o skóre do čela tabulky. Výhru v Lokotrans Aréně zařídili svou první letošní trefou Mojmír Chytil a Malick Diouf, který skóroval počtvrté v sezoně. Antonín Kinský vychytal šesté ligové konto v sedmém letošním duelu.

Sešívaní toužili natáhnout výbornou sérii. Středočechy porazili v šestnácti z posledních sedmnácti ligových střetnutí, jeden duel skončil remízou. Tým vedl do boje s kapitánskou páskou Jan Bořil, který do Slavie zamířil před devíti lety právě z Mladé Boleslavi. V útoku se představili Lukáš Provod, Mojmír Chytil a Tomáš Chorý. Ondřej Lingr a Simion Michez začali na lavičce.

První šanci si vypracovali domácí, Ladrův přízemní pokus do středu branky bezpečně pokryl Antonín Kinský, úspěšný byl i proti průniku Kušeje z úhlu, skočil mu pod nohy, i jeho mírně tečovanému pokusu v 19. minutě.

Slávisti udeřili z první šance, ve 23. minutě našel centrovaný míč Tomáše Holeše hlavu Mojmíra Chytila, který trefil přesně k zadní tyči - 0:1. Chytil zapsal ve svém osmém soutěžním utkání první letošní gól.

Druhou branku měl na noze Lukáš Provod, po zdařilém Zafeirisově centru minul zadní tyč. Reprezentační záložník neuspěl se svým zakončením ani ve 41. minutě, Trmal předvedl dobrý zákrok.

Výběr Jindřicha Trpišovského se do poločasu navýšení náskoku přesto dočkal, nejlepší střelec Slavie Malick Diouf nekompromisně uklidil do sítě odražený balon - 0:2. Senegalský mladík si užil už čtvrtou gólovou radost v probíhajícím ročníku Chance Ligy. Ve čtyřminutovém nastavení ještě Tomáš Chorý svou hlavičku z bezprostřední blízkosti zacílil těsně nad břevno.

Na startu druhé půle pálil nad branku Provod, šance pak vystřídaly ostré souboje potrestané žlutými kartami na obou stranách. Pulkrabova sražená rána Kinského ohrozit nemohla.

V 68. minutě dohrál autor prvního gólu Chytil, nahradil jej navrátilec Ondřej Lingr. Provodovu dělovku Trmal neudržel, dorážku nepřipustili jeho spoluhráči. Proti Kostkovi se předvedl Kinský, snížení domácích se nekonalo.

Na závěrečné minuty zamířili na hřiště Ondřej Zmrzlý a Conrad Wallem, nahradili Dioufa s Douděrou. Lingr zpoza vápna minul zadní tyč. Zafeiris a Chorý přepustili místo Juráskovi a Chaloupkovi, Wallemův projektil řádně protáhl Trmala.

Nic dalšího už dohrávka 6. kola Chance Ligy nenabídla, slávisti se vítězstvím 2:0 naladili na sobotní šlágr s Plzní, souboj prvního se třetím proběhne ve Fortuna Areně od 19:00.

0:2

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Trmal – Kostka, Král (87. Jawo), Králik, Fulnek (87. Kadlec) – Vydra, Suchý – Langhamer (46. Sakala), Ladra, Kušej – Pulkrab (67. Mareček)

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil – Douděra (80. Wallem), Zafeiris (88. Jurásek), Oscar, Diouf (80. Zmrzlý) – Chytil (68. Lingr), Chorý (88. Chaloupek), Provod

Detaily utkání

Branky
- 23. Chytil, 42. Diouf
Diváci
4823
Žluté karty
Vydra, Suchý - Holeš, Lingr
Rozhodčí
Rouček – Kříž, Kubr

Aktuálně

Jsme připraveni. Atmosféra UWCL mě pohltila

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie nastoupí k úvodnímu zápasu 2. předkola Ligy mistryň proti tureckému Galatasarayi. Pro trenéra Jiřího Vágnera to bude premiéra na lavičce v této prestižní soutěži. Zápas začíná v 19:00 a můžete ho sledovat živě na YouTube kanálu Galatasaraye.

ONLINE: Od 18:00 UWCL proti Galatasaray

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie vstupují do úvodního utkání 2. kola Ligy mistryň! Dnes se od 18:00 představí proti tureckému Galatasaray. Jakou sestavu zvolil pro tento důležitý zápas trenér Jiří Vágner?

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 19:00.

Další články