Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 19:00.

Los Ligy mistryň přiřadil fotbalistkám Slavie do 2. předkola tturecký Galatasaray, který v minulé sezoně získal svůj první turecký titul. Turecký celek má za sebou zatím jediný ligový zápas, ve kterém deklasoval Cekmekoy rozdílem jedenácti branek. Tým soupeřek vede zkušený 65letý turecký trenér Metin Ulgen.

Istanbulský tým si zahraje Ligu mistryň poprvé, v prvním kole kvalifikace si nejprve poradil v semifinále s Racing Luxembourg 4:1 a ve finále pak přehrál Šymkent z Kazachstánu 5:0. V obou utkáních se prosadila i útočnice Andrea Stašková, která do Galatasaraye přestoupila před sezonou z AC Milán. Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka má za sebou také angažmá ve Spartě, Juventusu a Atléticu Madrid.

Slávistky jsou ve srovnání se soupeřem zkušenějším týmem, což potvrzují jejich dva úspěšné postupy do základní skupiny, při nichž porazily islandský Valur a rumunskou Kluž. V domácí lize mají za sebou aktuálně odehraná čtyři utkání, ze kterých získaly plný počet bodů.

Domácí odveta se uskuteční 25. září od 18:00 v Eden Areně, vstupenky jsou v prodeji.

Aktuálně

Jsme připraveni. Atmosféra UWCL mě pohltila

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie nastoupí k úvodnímu zápasu 2. předkola Ligy mistryň proti tureckému Galatasarayi. Pro trenéra Jiřího Vágnera to bude premiéra na lavičce v této prestižní soutěži. Zápas začíná v 19:00 a můžete ho sledovat živě na YouTube kanálu Galatasaraye.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články