Jsme připraveni. Atmosféra UWCL mě pohltila | SK Slavia Praha
Více

Jsme připraveni. Atmosféra UWCL mě pohltila

Fotbalistky Slavie nastoupí k úvodnímu zápasu 2. předkola Ligy mistryň proti tureckému Galatasarayi. Pro trenéra Jiřího Vágnera to bude premiéra na lavičce v této prestižní soutěži. Zápas začíná v 19:00 a můžete ho sledovat živě na YouTube kanálu Galatasaraye.

Slávistky jsou zkušeným týmem, ale pro trenéra Jiřího Vágnera to bude premiéra na této úrovni. „Na utkání se velmi těším. Mám za sebou několik pohárových soutěží, ale Liga mistryň je něco zcela nového, ta atmosféra mě už teď pohlcuje, stejně jako celý tým. Příprava proběhla podle plánu, cítíme se dobře připraveni, ale to nejdůležitější nás čeká na hřišti, kde to chceme potvrdit hned v prvním zápase," říká trenér žen.

„Očekávám, že soupeř bude hrát jednoduše, protože pro ně jde o první zkušenost v této fázi soutěže, což by pro nás mohla být výhoda. Mají v týmu několik zahraničních hráček, ale jinak se jedná o typický turecký tým, který je velmi silný na míči. Výraznou hráčkou je devatenáctiletá Hapsatou Diallo, která je rychlá a fyzicky silná, takže na ni musíme dávat velký pozor. Význam tohoto zápasu je obrovský pro oba týmy, a uvidíme, kdo se s tím dokáže lépe vypořádat," dodává trenér.

Slávistky nastoupí k prvnímu utkání na hřišti soupeře v 19:00 na stadionu Necmi Kadıoğlu v Istanbulu, a otázkou zůstává, zda to pro český tým může být výhoda. „My si v tom tu výhodu určitě musíme najít. Soupeř bude pod tlakem, protože domácí zápas je pro ně velmi důležitý, a my bychom to pak mohli rozhodnout v Praze. Samozřejmě by bylo ideální, kdybychom zápas rozhodli už tady a před našimi fanoušky doma pak potvrdili naši kvalitu," uzavírá Jiří Vágner.

Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

ONLINE: Od 19:00 UWCL proti Galatasaray

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie vstupují do úvodního utkání 2. kola Ligy mistryň! Dnes se od 19:00 představí proti tureckému Galatasaray. Jakou sestavu zvolil pro tento důležitý zápas trenér Jiří Vágner?

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 19:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Další články