Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle | SK Slavia Praha
Více

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

„Jsem spokojený s výsledkem a i s výkonem. Utkání jsme měli pod kontrolou, vytvořili jsme si spoustu šancí. Hned na začátku jsme měli dobrý pohyb, těžko jsme se ale dostávali do zakončení hlavou. Naštěstí nám to Provi z levé strany dost ulehčil a dokázali jsme jejich obranu rozpohybovat. Z těch stran jsme pak začali hrozit. Mojmův gól nám hodně pomohl, protože se tím otevřelo spoustu prostoru směrem nahoru do protiútoků. Kolem 70. minuty měla Boleslav celkem hodně výjezdů do útoku a jednu šanci jim Tonda chytil. Šlo tak vidět, že je útočná síla Boleslavi velmi vysoká. Celkově jsem ale moc spokojený, že jsme tady po reprezentační pauze dokázali vyhrát. Zároveň bych chtěl poděkovat fanouškům, že přijeli takto v úterý večer. Byl tady plný sektor hostů a všichni byli po celý zápas hodně slyšet," těšilo po výhře v Boleslavi trenéra Trpišovského.

Poprvé vedle sebe nastoupili Mojmír Chytil a Tomáš Chorý. Líbila se vám jejich spolupráce?
„Když pominu prvních 15 minut, tak hodně. Hledali jsme se a nevyužívali je tak, jak jsme chtěli. Byly tam nepochopené přihrávky, ale následně se ukázala jejich síla. Postupem času šel výkon nahoru, což se ukázalo u prvního gólu. Mám radost z Mojmíra, byl pro nás důležitý. Nehrál na EURU, měl zdravotní problémy, které ho trápily delší dobu. Dotrénoval to a hrál dobře. Opět je to ten starý Mojma…"

Venkovní zápasy Slavie byly většinou strašák, výsledkem i formou. Tentokrát se to ale otočilo, v čem to bylo?
„Myslím si, že tomu přispělo kvalitní hřiště. V počasí uplynulých dní nebylo nic jednoduchého dát trávník takto dohromady, takže za to místním trávníkářům děkuji. Druhá věc je vážit si té výhry. Boleslav hrála skvěle, hrají Konferenční ligu a neustále svou kvalitu dokazují. Není to jednoduché po těch kvalifikacích hrát stále konzistentně na vysoké úrovni. Až na pár situací jsme dokázali eliminovat jejich útočné hrozby. Od pondělí do pátku kluci, kteří nebyli na reprezentaci, poctivě trénovali. Základem zápasu byl náš běžecký výkon, který byl velmi důležitý. Určitě nám pomohlo, že se v Ostravě nehrálo, měli jsme tak spoustu dní na přípravu. Celkově si myslím, že to byl super výkon pohybově a výkonem celkově. Jsem rád, že Tonda má opět čisté konto. A když si vzpomenu na ostatní venkovní zápasy, tak je nejdůležitější ta defenziva. Hráči hrají vzadu velmi dobře. Tým stojí na pevných základech a noví hráči si zase o krok více zvykají."

V jaké formě se vrátil Malick Diouf po reprezentační pauze?
„Pro něj i pro nás to bylo ideální. Hrál jen pět minut, ale byl nadšený a dlouho o tom mluvil. Pro nás je dobré, že si odpočinul po tom zápřahu, který měl. Díky tomu, že se nehrálo v Ostravě, si mohl odfrknout ještě víc. Opět ukázal svou hladovost, kterou má, kromě pár nepřesných centrů na začátku. Je to hráč, který je extrémně pracovitý, a zároveň má emoce. Už jsem to říkal před reprezentační pauzou. Zlomilo se to na letním kempu, kde si v tréninku přidával a jel všechno na 100 %. Fantastický hráč. Když přišel, měl problém s rychlostí, ale všechno dohnal. S Davidem Douděrou jsou opěrné body na stranách hřiště.“

Co forma Ondřeje Lingra? Jak je na tom po návratu?
„Je na něm trochu znát, že ve Feyenoordu neměl takové herní vytížení. Jde ale vidět, že vyspěl a umí na sobě pracovat. My zároveň pracujeme na něm. On se do toho rychle dostane. Bude to mít jednoduché zejména v tom, že je univerzál. Může hrát zkraje i pod hrotem. Určitě mu pomohou i další zápasy, které přijdou. V plánu je využívat ho v nejbližších duelech spíš ze střídačky, utkání dokáže zlomit. Fotbalově vyspěl, je hodně hladový se dostat na hřiště. Chybí mu ale herní praxe a zmíněné vytížení. Myslím si, že to bude rychle zpátky, nemám o něj strach. Až bude ve stoprocentním rozpoložení na to nastupovat od začátku, určitě se v základu objeví. Mám pocit, že s hráči, kteří jsou okolo něj, si bude hodně rozumět."


Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Souhra s Chorým? Když hrajeme spolu, dávám góly

17. 9. 2024
Mojmír Chytil přišel po vítězství (2:0) nad Mladou Boleslaví odpovídat na dotazy novinářů. Hovořil o spolupráci s Tomášem Chorým, práci v křídelních prostorech i o prvním místě v tabulce.

Další články