PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

Boleslavi patří v tabulce průběžně osmá příčka, ze šesti utkání zvítězila třikrát se skóre 12:8. Nejlepším střelcem je třígólový Daniel Mareček, Vasil Kušej skóroval dvakrát a přidal čtyři asistence. Středočeši mají za sebou historický úspěch, z předkol se úspěšně probili do ligové fáze Konferenční ligy. Při posledním kroku, odvetě s maďarským vicemistrem Paksem, už tým vedl švédský odborník Andreas Brännström, který nahradil Davida Holoubka.

„Boleslav se dostala do Konferenční ligy, to jasně ukazuje, že kvalita týmu je obrovská. Mají zajímavý mix zkušených a mladých hráčů. Největší síla je v ofenzivě, vysoký útočník Jawo. Kušej a Ladra jsou výborní jedna na jedna, hodně běhaví. Na tyto tři hráče se musíme dobře připravit,“ říká Milan Kerbr.

Slávisti s Mladou Boleslaví neprohráli v posledních šestnácti ligových střetnutích, patnáctkrát zvítězili a jednu remizovali. Oproti tradičním zvyklostem pocestují do dějiště zápasu až v úterý.

„Je to změna, Boleslav je ale kousek, nějakých 40 minut autobusem. Ráno bude příprava, společný oběd, další program bude navazovat přímo na stadionu. Všechno bude tak, abychom byli úspěšní, jedeme tam vyhrát,“ velí Kerbr.

Asistent hlavního trenéra promluvil také o aktuálním stavu marodky. „Mimo dlouhodobě zraněných hráčů jsme komplet, někteří hráči mají bolístky, ale nikdo nový na marodku nepřibyl. K dispozici máme i posily, Lingra s Michezem, oba zapadli skvěle, jsou připraveni v Boleslavi zasáhnout do zápasu,“ uzavírá Kerbr.

Utkání proti Mladé Boleslavi začíná v úterý 19:30, přímý přenos nabídne O2 TV Fotbal.

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články