Antonín Kinský v PREVIEW před Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

Antonín Kinský v PREVIEW před Pardubicemi

V neděli od 17:00 změří slávisti síly s Pardubicemi, ve Fortuna Areně se bude hrát 7. kolo Chance Ligy. Do preview jsme přizvali brankáře Antonína Kinského, který v uplynulé sezoně ve východočeském klubu působil.

Kinský v ročníku 2023/24 odchytal za Pardubice osmnáct zápasů, klubu pomohl k udržení se mezi elitou ve skupině o záchranu. Východočeši nakonec skončili osm bodů nad sestupovou příčkou. V probíhající sezoně jsou třináctí, ze šesti utkání brali šest bodů, porazili Hradec a České Budějovice. V přípravě se slávisty v Roudnici nad Labem dovedli duel k remíze 1:1.

Těším se moc. Ale nevím, jestli díky tomu, že to jsou Pardubice, nebo že opět budeme hrát před vyprodaným Edenem. Je to skvělé. Musíme hrát stejně jako jsme předvedli s Lille a věřím, že si s nimi poradíme,“ je si jistý Antonín Kinský.

Pokud v neděli nastoupí, zapíše desátý soutěžní start v řadě. „Nemám problém s tím odehrát deset utkání za měsíc, spíše naopak si to užívám. Fyzicky připravený jsem. Je to spíše o mentálním soustředění, zůstat připravený. Nedělal bych z toho nic velkého, když hrajete v Edenu před dvaceti tisíci fanoušky, tak vás nikdo moc přemlouvat nemusí,“ má jasno jednadvacetiletý gólman.

A promluvil také o hořkém středečním vítězství 2:1 nad Lille, které ukončilo sen o Lize mistrů.

„Jsem hrdý. Myslím si, že takový tým jako Lille jsme v domácím prostředí herně přehráli. Oni sem jeli s určitým plánem, věděli, že mají náskok dvou branek. V určitých pasážích se chtěli dostat víc na balon, ale díky tomu, v jakém tempu jsme hráli, a díky té úžasné atmosféře už od rozcvičky, znervózněli. Těžko se to kousá, ale nedá se nic dělat. Musíme jít dál.“

Zápas proti Pardubicím začíná v neděli v 17:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport.

Slávisti, těšíme se na vás!


Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články