Klíč? Tvrdá práce, soudržnost. Union máme nastudovaný | SK Slavia Praha
Více

Klíč? Tvrdá práce, soudržnost. Union máme nastudovaný

Stoper David Zima zavítal před odvetou proti Unionu SG mezi novináře, s nimiž hovořil o pevné defenzivě, naladění mužstva, výhledech do odvety i variabilitě v rozestavení.

Jak se cítíte před důležitou odvetou? Je dvougólový náskok z Prahy dostatečný?
„Cítím se dobře, doufám, že i ostatní. Nějaký náskok jsme si získali v prvním zápase, pro nás se ale nic nemění, musíme být aktivní a zvládnout vítězně i odvetu."

Trenér říkal, že příprava směřovala k vrcholu kvalifikace. Jste v tomto směru fit?
„Jsem stoprocentně dotrénovaný, zvládl jsem celkem v pohodě celý zápas. Teď je potřeba dále makat na hřišti a předvést to nejlepší, co je v mých silách.“

Může být výhodou, že domácí nehrají na vlastním stadionu?
„Příliš to nevnímán. Mám rád, když na zápas přijde hodně lidí a hraje se na krásném stadionu. Nedokážu tedy říct, jestli to je výhoda nebo ne. Pro nás se nic nemění, vypořádáme se s tím."

Jak těžké bylo a bude bránit útočníky Unionu?
Řekl bych, že nám hodně sedl jejich herní styl, byli jsme na taktiku soupeře dobře připraveni. Doma jsme si s jejich ofenzivou dokázali poradit bez větších problémů. Oba týmy si ale utkání pořádně nastudovaly a očekávám, že nyní to bude trošku jiný zápas."

V čem tedy bude odveta odlišná?
„Union bude asi víc riskovat, může to pro nás být výhoda. Vzhledem k prvnímu zápasu budou muset něco změnit a je na nás, abychom na to zareagovali a využili toho.“

Nedostáváte góly, v čem tkví kouzlo vaší defenzivy?
Je to hodně o poctivé práci celého týmu, ne o individualitách. Zároveň si musíme přiznat, že je to i částečně o štěstí, protože když vám to někdo trefí z pětatřiceti metrů, tak s tím nic neuděláte. Je dobře, že góly nedostáváme, ale musíme to potvrdit i v Belgii."

Hraje pro vás nějakou roli, v jakém rozestavení nastoupíte?
Jsme variabilní, sehraní. Ať už zvolí trenér jakékoli rozestavení, nebudeme s tím mít žádný problém."

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články