Na místě činu. Vávra po 27 letech zpět v Římě | SK Slavia Praha
Více

Na místě činu. Vávra po 27 letech zpět v Římě

Spolu se slávistickou výpravou dorazil do Říma i čestný host, bývalý záložník Jiří Vávra. Autor slavné postupové trefy ze čtvrtfinále Poháru UEFA se na Stadio Olimpico vrátil po 27 letech.

Prohlídka historického centra města včetně majestátního Kolosea, společně s dalším přímým aktérem vyřazení AS Řím Vladimírem Šmicerem slavnostní večeře s klubovými partnery. A pak už návrat na místo, kde se psal jeden z nejslavnějších momentů slávistické historie.

Vávrovou zásluhou. Porážka 1:3 v odvetném duelu proti AS z 19. března 1996 chutnala přesladce. Účast mezi nejlepší čtyřkou Poháru UEFA je dodnes platným českým klubovým rekordem. Tři dechberoucí evropská tažení výběrů Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů skončila ve čtvrtfinále.

„Cítím nostalgii. Vzpomínky ožívají. Tamhle je branka, na kterou jsem vystřelil. Tamhle jsme zase skákali šipky s fanoušky,“ vypráví tichým hlasem Vávra a ukazuje po liduprázdném stadionu pro 70 tisíc fanoušků.

Ve čtvrtek večer čestný klubový host bude přímo na Stadio Olimpico sledovat snažení svých následovníků. Výkop utkání je naplánován na 21:00, oba kluby půjdou do přímého souboje o první místo ve skupině G s bilancí dvou vítězství.

„Těším se. Jsem strašně rád a vděčný, že jsem se mohl do Říma vrátit. Klukům budu držet palce, věřím, že jsou schopní něco uhrát. A hlavně postoupit do další fáze,“ přeje si Vávra.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články