Heroický výkon, výhra. Do Ligy mistrů ale míří Lille | SK Slavia Praha
Více

Heroický výkon, výhra. Do Ligy mistrů ale míří Lille

2:1
(1:0)
play off, 28. 8. 2024, Eden Arena
play off, 28. 8. 2024, Eden Arena
SK Slavia Praha - Lille OSC
Slávisti v odvetě play off o Ligu mistrů předvedli ve vyprodaném Edenu heroický výkon, hnaní fantastickým publikem Lille porazili 2:1 po brankách Zafeirise a Schranze, Ligu mistrů si ale nezahrají. Ztrátu dvou gólů z úvodního střetnutí nesmazali, v pátek se dozví soupeře pro skupinu Evropské ligy.

Výkopu utkání předcházela minuta ticha za legendárního švédského trenéra Sven-Görana Erikssona, zemřel v pondělí ve věku 76 let. Tribuna Sever rozvinula plachtu s nápisem "Naše víra nikdy neumírá".

První šanci si vypracovali slávisti hned v první minutě, po zaváhání obrany Lille pálil Lukáš Provod nad břevno. Další situace už byla gólová, zpoza velkého vápna práskl do míče v 5. minutě levačkou Christos Zafeiris, trefil nechytatelně k tyči, branku ještě potvrdil VAR - 1:0. Asistenci zapsal Jan Bořil, vyprodaný Eden explodoval radostí.

Mírně tečovanou ránu, kterou vyslal Alexsandro, Antonín Kinský bezpečně ukryl do rukavic. Ve 22. minutě si brankářská jednička Slavie poradila i s táhlou střelou Haraldssona, na druhé straně po fantastickém Provodově průniku minul Tomáš Chorý odkrytou branku. Stoprocentní šance!

Po stříleném centru Douděry scházely skluzujícímu Chorému na zadní tyči k zakončení centimetry. Ve 38. minutě po faulu na Zafeirise dostali sešívaní možnost volného přímého kopu, míč si postavil norský záložník, pravačkou orazítkoval břevno! Do kabin odešel výběr Jindřicha Trpišovského s jednogólovým vedením.

Ve 48. minutě se David prokličkoval před Kinského, ten mu skvěle zmenšil úhel, střelu srazil na roh. Douděra akrobaticky přestřelil, zákrok na Chorého hlavní rozhodčí jako penaltový neposoudil. Nádhernou kroucenou ránu z pravačky Douděry Chevalier konečky rukavic vytáhl.

Po hodině hry se centr Zhegrovy snesl na břevno, příznivce Slavie vystrašil i následný pokus Santose, těsně minul zadní tyč. V 73. minutě došlo na trojité střídání, odpracováno měli Bořil, Chorý a Douděra, jejich posty zaujali Schranz, Chytil a Jurásek. O čtyři minuty později z dálky vyrovnal Zhegrova – 1:1. Bleskově odpovědět zkusil Diouf, s jeho hlavičkou si Chevalier poradil.

V 84. minutě si slávisti vzali vedení zpět, gól naděje vystřelil Ivan Schranz, dorazil Chytilovo zakončení. Krásně centroval Diouf – 2:1. Fenomenální ránu z pravačky Zafeirise zastavila spojnice, Chevalier by na ni nedosáhl. Obrovská škoda. Rozhodčí nastavil pět minut, Chytilův centr vytáhl gólman Lille jen k Ogbuovi, který přestřelil. Jurasova hlavička minula zadní tyč o milimetry. Krátce poté rozhodčí ukončil zápas.

Slávisti si na podzim zahrají Evropskou ligu. Los proběhne v pátek 30. srpna. Heroický výkon a výhra 2:1 na postup do Ligy mistrů nestačila.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu, Zima (85. Vorlický) – Bořil (73. Schranz), Zafeiris, Oscar, Diouf – Douděra (73. Jurásek), Chorý (73. Chytil), Provod

Lille OSC

Chevalier – Meunier, Diakite, Alexsandro – Santos, Haraldsson (85. Mukau), André, Cabella (81. Sahraoui), Gudmundsson – David (85. Bayo), Zhegrova (86. Mbappé)

Detaily utkání

Branky
5. Zafeiris, 84. Schranz - 77. Zhegrova
Diváci
18848
Žluté karty
Ogbu, Diouf, Bořil - Haraldsson, Santos
Rozhodčí
Vinčič – Klančnik, Kovačič

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články