Prohra s Lille, výborný Kinský inkasoval dvakrát | SK Slavia Praha
Více

Prohra s Lille, výborný Kinský inkasoval dvakrát

2:0
(0:0)
play-off, 20. 8. 2024, Stade du Hainaut
play-off, 20. 8. 2024, Stade du Hainaut
Lille OSC - SK Slavia Praha
Slávisti v úvodním souboji play off o Ligu mistrů na Stade du Hainaut ve Valenciennes podlehli Lille 0:2. Oba góly inkasovali po změně stran, trefy Ogbua a Chytila odvolal rozhodčí Marciniak. Odveta je na programu ve středu 28. srpna v Edenu.

Slávisti nastoupili v totožné sestavě, která přehrála před týdnem v Bruselu v odvetě 3. předkola Union SG. Kapitánskou pásku navlékl Tomáš Holeš, Lukáš Masopust hrál svůj 200. soutěžní zápas za Slavii, o produktivitu se měli starat Schranz – Chorý – Provod. Poprvé zřela světlo světa mentolová třetí sada dresů pro letošní sezonu.

Do první šance se dostali domácí, ránu Gudmundssona z úhlu v 8. minutě si Antonín Kinský pohlídal. Za faul na Lukáš Provoda byl "žlutě" napomenut Meunier, Zafeirisův volný přímý kop trefil hlavu Tomáše Chorého, balon ze vzduchu sebral Chevalier. Malick Diouf po kličkované na levé straně hřiště vyprodukoval nebezpečný centr, který si do vlastní sítě málem srazil Diakité, gólman Lille na brankové čáře zakročil.

Po přiťuknutí od Gudmundssona pálil David z první ve 28. minutě těsně nad břevno. Kinský pak senzačně vychytal průnik Zhegrovy, David z dorážky přestřelil. Jednička sešívaných byla úspěšná i proti dalšímu pokusu Zhegrovy zpoza velkého vápna a ráně Gudmundssona. V závěru prvního poločasu měl po centru Zafeirise a následném odrazu na pravé noze vedoucí gól Tomáš Chorý, halfvolejem minul zadní tyč. Velká příležitost těsně před odchodem do kabin. Kinský si v průběhu prvního poločasu připsal čtyři úspěšné zákroky!

Druhou půli načal Zafeirisův projektil, Chevalier byl připraven, Holeš předvedl výborný obranný skluz proti centru Meuniera, Chorého hlavičce chyběla razance. V 52. minutě se Lille dostalo do vedení, trefil se David tečovanou střelou na bližší tyč, sešívaní v tu chvíli hráli v deseti, Masopust byl v péči fyzioterapeutů za brankovou čárou, pak přepustil místo Janu Bořilovi – 1:0.

V 63. minutě dostali Ogbu a Diouf míč po dlouhém autu a následné skrumáži za brankovou čáru, sudí Marciniak gól pro hru rukou neuznal. Oscar vytloukl bloky, Diouf na poslední chvíli odvracel hlavou nebezpečný centr. Jindřich Trpišovský třikrát střídal, na hřiště zamířili Jurásek, Chytil a Prebsl, odpracováno měli Chorý, Schranz a Zafeiris. V 77. prošel středem Zhegrova a na zadní tyč navýšil vedení Lille – 2:0.

Červenobílí okamžitě odpověděli, ani druhá trefa Slavie v utkání po hlavičce Chytila ale neplatila, zrušil ji ofsajd. V závěru utkání sešívaní soupeře na chvíli zatlačili, do zajímavé pozice se dostal Matěj Jurásek, důslednou defenzivu červenomodrých ale nepropálil. Stejný hráč zahrozil také z přímého kopu, bránu přestřelil.

Nic dalšího už se ve Francii nestalo a slávisté tak odjíždí s dvougólovým mankem. To se budou snažit dohnat příští středu, kdy je na programu domácí odveta.

2:0

Sestavy

Lille OSC

Chevalier – Meunier, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson (90. Ismaily) – Santos, André, Haraldsson (90. Makau), Zhegrova – David (90. Ilič), Cabella (90. Sahraoui)

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu, Zima – Masopust (53. Bořil), Zafeiris (75. Prebsl), Oscar, Diouf – Schranz (75. Jurásek), Provod, Chorý (75. Chytil)

Detaily utkání

Branky
52. David, 77. Zhegrova -
Diváci
15019
Žluté karty
Meunier, Diakite - Masopust, Oscar
Rozhodčí
Marciniak – Siejka, Kupsik

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články