Dobrý start! Výhru nad Unionem řídil dvěma góly Chorý | SK Slavia Praha
Více

Dobrý start! Výhru nad Unionem řídil dvěma góly Chorý

3:1
(2:0)
3. předkolo, 7. 8. 2024, Eden Arena
3. předkolo, 7. 8. 2024, Eden Arena
SK Slavia Praha - Royale Union Saint-Gilloise
Slávisté v prvním zápase 3. předkola kvalifikace Ligy mistrů porazili belgický Royale Union SG 3:1. Premiérovou dvojici branek v sešívaném si připsala letní posila Tomáš Chorý, třetí zásah přidal Oscar Dorley. Vlastním gólem upravil skóre Alexandr Bužek.

Oproti zápasu v Liberci doznala základní sestava dvou změn. Jana Bořila nahradil David Zima a Tomáše Holeše, který si odpykává jednozápasový trest z duelu proti AC Milán, vystřídal v obraně Filip Prebsl. Lukáše Masopusta čekalo rekordní 56. utkání v Evropě, symbolicky ho oslavil s kapitánskou páskou na paži.

Soupeř začal aktivněji, k prvnímu ohrožení branky Antonína Kinského se dostal Eckert, jeho šikovná teč levou tyč naštěstí o pár centimetrů minula.

Slávisté nezachytili ideálně úvodní tempo, Union držel míč a nadále dělal svým pohybem červenobílé obraně problémy. V 15. minutě se uvedli také domácí, dlouhý aut prodloužil Tomáš Chorý až na Lukáše Provoda, jehož hlavičku vychytal Moris.

V 19. minutě si stejní hráči vyměnili role a fungovalo to o poznání lépe. Lukáš Provod nacentroval a Tomáš Chorý hlavou rozvlnil síť svým premiérovým gólem ve Slavii – 1:0!

O chvíli později se mohlo skóre měnit znovu, na přetažený roh Christose Zafeirise si počkal Ivan Schranz, volejem ale pozdravil jen burácející Tribunu Sever. Podobně dopadla také následující akce slovenského křídelníka, po níž se k nepřesné střela zpoza vápna dostal Oscar Dorley.

Sešívaný tlak narůstal, ve 27. minutě nadchl Eden Filip Prebsl, jeho dalekonosná rána však skončila jen na boční síti. Do zajímavého brejku se uvolnil Lukáš Provod, v rozhodující chvíli nabíhajícího Christose Zafeirise vyzvat nezvládl.

41. minuta, centr Christose Zafeirise od rohového praporku a Tomáš Chorý neomylný ve vzduchu. Tahle rovnice se rovnala druhému gólu večera a byla také poslední zajímavostí úvodního dějství – 2:0!

Zkraje druhého poločasu mohl Malick Diouf napodobit svůj projektil z Liberce, tentokrát byla ale obrana soupeře proti, míč ztečovala na roh.

V 54. minutě se totožná situace za vydatného deště opakovala znovu, Malick tentokrát halfvolejem zpoza šestnáctky zamířil jen těsně vedle. Uběhlo jen vteřin a žlutomodří si málem dáli po volném přímém kopu vlastní gól, na poslední chvíli zasáhl gólman hostí.

O tři minuty později vystihl rozehrávku Unionu Oscar Dorley a nekompromisní střelou k tyči zvýšil náskok na tři góly – 3:0!

Eden bouřil, slávisté vařili. Tomáš Chorý byl blízko hattricku, levačkou ale po šikovné otočce mezi tyče nezamířil. Hra se po střídání na obou stranách uklidnila, ojedinělé šance soupeře pokryl pozorný Kinský. První minuty v sešívaném sbíral Alexandr Bužek.

Právě dvacetiletý záložník si v 73. minutě vstřelil nešťastný vlastní gól – 3:1. Sešívané síly doplnili Mojmír Chytil s Lukášem Vorlickým.

Pět minut před koncem viděl za nesportovní chování červenou kartu Fuseini, soupeř dohrával o deseti.

Nic dalšího už utkání 3. předkola Ligy mistrů nenabídlo a slávisté si tak do Bruselu vezou dvougólový náskok. Odveta je na programu v úterý 13. srpna na stadionu RSC Anderlecht.

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kinský – Prebsl, Ogbu, Zima – Masopust (66. Douděra), Zafeiris (66. Bužek), Oscar, Diouf (83. Bořil) – Schranz, Provod (77. Vorlický), Chorý (77. Chytil)

Royale Union Saint-Gilloise

Moris (C) – Mac Allister, Machida, Leysen – Castro-Montes, Teklab, Vanhoutte, Sadiki (64. Rasmussen), Puertas (79. El Hadj) – Eckert (64. Fuseini), Ayensa, Rodríguez (64. Kabangu)

Detaily utkání

Branky
19. a 41. Chorý, 57. Oscar – 73. Bužek vl.
Diváci
18470
Žluté karty
Provod, Oscar - Vanhoutte, Puertas, Moris, Teklab
Červené karty
– 85. Fuseini
Rozhodčí
Stieler – Gittelmann, Weickenmeier

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články