U17 prohrála se Sigmou nejtěsnějším rozdílem | SK Slavia Praha
Více

U17 prohrála se Sigmou nejtěsnějším rozdílem

1:0
(1:0)
5. kolo, 20. 8. 2024, Řepčín, Svatoplukova
5. kolo, 20. 8. 2024, Řepčín, Svatoplukova
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha
Podobný příběh jako v utkání U19 znamenal první bodovou ztrátu i pro svěřence trenéra Titěry. Na brzký gól nedokázali i přes velké šance mladší dorostenci gólově zareagovat a podlehli Sigmě Olomouc 0:1.

Opakoval se příběh, který se odehrál jen o dvě hodiny dříve v duelu týmů U19. Začátek utkání a slávisté museli brzy dotahovat ztrátu.

Po nešťastném podklouznutí obránce Slavie soupeř vyrazil do útoku, v pokutovém území byl faulován a rozhodčí ukázal v 1. minutě na penaltový puntík.

Míče se ujal Victor Kenneth Riedl, pokutový kop proměnil a Olomoučtí vedli - 0:1.

Slávisté se snažili bleskově odpovědět, ale žádná z gólových šancí neskončila v síti.

Ani ve druhém poločase se červenobílým nepodařilo dotáhnout hubený náskok Sigmy a tak jediný gól stačil, aby slávisté odjeli z Moravy bez bodu.

Hodnocení hlavního trenéra U17 Milana Titěry: „Utkání ovlivnila a rozhodla situace z 1. minuty, kdy po naší rozehře stoper při zpracování míče uklouzl. Soupeř šel od půlky sám na bránu, což skončilo penaltou a vítězným gólem. Odpověděli jsme šancí, kdy jsme nedoklepli krásný centr. Následně jsme trefili břevno, tyč, a i prudká střela Šmigy mířila těsně nad. V zápase jsme si neporadili s terénem, na kterém jsme klouzali a dávali tím soupeři možnost chodit do brejků. Nedařilo se nám řešit finální fázi ani přihrávkou ani přesnou střelbou. Soupeř kvalitně bránil a hrozil velmi dobrými protiútoky, které likvidoval Paar.“

1:0

Sestavy

SK Sigma Olomouc

Hruban - Vyroubal, Pavlištik, Hilbert (64. Kimel), Pazdera, Křiklava, Riedl (79. Skácel), Horák (64. Pichl), Chytil (90. Sandr), Jadrníček, Pšenica (46. Kaštyl)

SK Slavia Praha

Paar – Drašnar, Bartošic, Palaščák, Janota (73. Fuksa) – Frolík, Horváth (84. Červenka) – Šmiga (62. Brázda), Srb, Kozhushko (46. Tománek) - Klepáč (46. Potměšil)

Detaily utkání

Branky
2. Riedl
Žluté karty
Pazdera, Jadrníček, Kimel - Bartošic
Rozhodčí
Tomanec - Lakomý, Matulík

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články