Obrat U17. Slávisté vyhráli nad Opavou | SK Slavia Praha
Více

Obrat U17. Slávisté vyhráli nad Opavou

3:2
(0:1)
2. kolo, 17. 8. 2024, Xaverov
2. kolo, 17. 8. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha - Slezský FC Opava
Mladší dorostenci otočili ve druhém poločase duel s Opavou. Jakub Šmiga, Petr Potměšil a Matouš Srb svými góly zvrátili průběh utkání a vybojovali pro tým U17 druhou ligovou výhru. Další utkání čeká mládežníky už v úterý 20. srpna v Olomouci.

I přes herní převahu červenobílých vyzněl první poločas z pohledu skóre lépe pro hostující tým. Ve 34. minutě poslal Opavu do vedení Tomáš Závěšický - 0:1.

Po přestávce slávisté zařadili ještě vyšší rychlostní stupeň a přišly góly i na straně domácích. Nejdříve v 50. minutě Jakub Šmiga z voleje nekompromisně vyrovnal - 1:1.

Následně v 65. minutě proměnil pokutový kop kanonýr Petr Potměšil - 2:1.

Obrat potvrdil 10 minut před koncem Matouš Srb, který zůstal ve vápně osamocen a poslal míč do protipohybu brankáře - 3:1.

V samotném závěru nastavení ještě opavští korigovali skóre druhým gólem Závěšického - 3:2.

To už však bylo z utkání vše a tři body zůstaly v Praze.

Hodnocení hlavního trenéra U17 Milana Titěry: „Zatím nejlepší úvod zápasu nám přinesl čtyři šance na gól. Výborně jsme presovali a získávali odražené míče. Na bránu Opavy se valil jeden útok za druhým, ale bez branek. Naopak soupeř z ojedinělého protiútoku proměnil dobrý centr ve vedoucí branku. Do druhé půle jsme vstupovali s vědomím, že ve druhých poločasech máme velkou sílu. Podobně jako s Pískem jsme utkání otočili na 3:1. Opava zahrozila břevnem a i my jsme mohli několikrát navýšit náskok. V poslední vteřině zápasu jsme inkasovali z dorážky po rohu soupeře, což nám trochu zkazilo dojem z otočeného zápasu.

3:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Paar – Drašnar, Palaščák, Chaluš, Janota (62. Fuksa) – Tománek (62. Frolík), Horváth (62. Bartošic) – Šmiga, Srb, Kozhushko (70. Brázda) - Potměšil (72. Klepáč)

Slezský FC Opava

Hulva - Slanina, Vincker, Bolík (54. Balint), Brož, Závěšický, Lazar (66. Vychodil), Hladký (66. Halfar), Kramář, Barteska (66. Dobiáš), Mac

Detaily utkání

Branky
50. Šmiga, 65. Potměšil, 79. Srb - 34. a 94. Závěšický
Žluté karty
Horváth, Potměšil - Závěšický
Rozhodčí
Koutník - Matoušek, Jiříček

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články