Jednoznačná výhra U17. Liberci nastřílela devět branek | SK Slavia Praha
Více

Jednoznačná výhra U17. Liberci nastřílela devět branek

0:9
(0:2)
1. kolo, 10. 8. 2024, Městský stadion
1. kolo, 10. 8. 2024, Městský stadion
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Slávisté předvedli na severu skvělý výkon ozdobený vysokým vítězstvím a čistým kontem v zádech. Třikrát se trefil Petr Potměšil, dva úspěšné zásahy zapsali Matouš Srb a Jakub Šmiga. Síť rozvlnili také Ondřej Frolík i Yaroslav Kozhushko.

Slávisté v kategorii U17 vycestovali k prvnímu utkání sezony do Liberce. Start Celostátní dorostenecké ligy byl na programu v sobotu 10. srpna od 12:15.

Svěřenci trenéra Milana Titěry vstoupili do utkání s velkou chutí a už ve 12. minutě otevřeli skóre. Na 1:0 se prosadil Matouš Srb. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat a skóre navyšoval v 17. minutě Petr Potměšil - 2:0. Do konce prvního poločasu už žádnou další branku slávisté nepřidali a do šaten tak šli za příznivého stavu.

Druhé dějství započalo rychlou brankou. V 50. minutě svou druhou trefu přidal Petr Potměšil a navýšil tak slávistické vedení na 3:0. Uběhlo deset minut a sešívaní se opět prosadili. Tentokrát přidal na svůj účet branku Jakub Šmiga a o minutu později přidal hned další. Dva slepené góly tak poslali slávisty do pohodlného vedení 5:0. Ani po pěti vstřelených gólech svěřenci trenéra Milana Titěry nepolevili a útočili dál. V 69. minutě završil hattrick Petr Potměšil, v 72. minutě navýšil skóre Ondřej Frolík, v 78. minutě na 8:0 skóroval Yaroslav Kozhushko a gólový účet uzavřel v 90. minutě na 9:0 Matouš Srb.

Sešívaní si tak připsali na úvod soutěžního ročníku vysokou výhru 9:0. Další utkání odehraje kategorie U17 v sobotu 17. srpna proti Opavě od 15:15.

Hodnocení trenéra Milana Titěry: „Nejdříve jsme proměnili jednu z prvních šancí a zanedlouho skóre navýšili na 2:0. Následně jsme sice neproměnili několik dalších vyložených gólových příležitostí, ale soupeře jsme stále drželi daleko od naší brány. Csaplárova past se tentokrát nepotvrdila a druhý poločas jsme spustili brankostroj. Po krásných akcích jsme se dostali až na výsledek 9:0. Jsme rádi za dominantní výhru i nulu vzadu. V dalších kolech se ukáže, jestli dokážeme být takto produktivní dlouhodobě.“

0:9

Sestavy

FC Slovan Liberec

Horáček - Hron (54. Kavan), Černý, Jungwirth (61. Malý), Pytloun, Martínek, Přinda, Januška (61. Smetana), Březský (54. Luu), Kašpar (61. Lexa), Sedláček

SK Slavia Praha

Paar – Drašnar, Palaščák, Chaluš, Janota (46. Fuksa) – Horváth (60. Brázda), Skokan - Šmiga (60. Frolík), Srb, Tománek (60. Kozhushko) – Potměšil (74. Bartošic)

Detaily utkání

Branky
12. a 90. Srb, 17., 50. a 69. Potměšil, 60. a 61. Šmiga, 72. Frolík, 78. Kozhushko
Žluté karty
Hron - Janota
Rozhodčí
Hamouz - Ježek, Beneš

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články