U19 poprvé ztratila. Dorostenci podlehli Olomouci | SK Slavia Praha
Více

U19 poprvé ztratila. Dorostenci podlehli Olomouci

3:0
(2:0)
5. kolo, 20. 8. 2024, Řepčín, Svatoplukova
5. kolo, 20. 8. 2024, Řepčín, Svatoplukova
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha
Špatný vstup do utkání už dorostenci zvrátit nedokázali a prohráli na hřišti Sigmy Olomouc 0:3. Napravit první porážku v sezoně mohou slávisté už v sobotu 24. srpna na Slovácku.

První poločas měl pro slávisty velmi špatný scénář. Už ve 3. minutě poslal Sigmu do vedení Václav Zahradníček - 1:0.

Odpověď a vyrovnání i přes velkou snahu sešívaných bohužel nepřišla. Naopak bylo ještě hůře. Ve 30. minutě proměnil pokutový kop Václav Zahradníček, připsal si druhou branku v utkání a domácí odskočili - 2:0.

Druhý poločas se nesl v duchu slávistických nadějí na alespoň bodový zisk. Ty však definitivně utnul 15 minut před koncem Jakub Prohászka - 3:0.

Po nevydařeném utkání tak červenobílí poprvé v letošní sezoně ztrácí všechny body.

Hodnocení hlavního trenéra U19 Jaroslava Machače: „Ač výsledek hovoří jasně pro domácí, sehráli jsme velmi dobré utkání. Domácí hráli v perfektním bloku, ze kterého vyráželi do brejků nebo míče nakopávali. V úvodu na nás soupeř nastoupil a už ve 3. minutě jsme po sérii technických nedokonalostí prohrávali. Když jsme získávali půdu pod nohama, srazila nás zbytečná penalta. Domácím jsme se postupně snažili vyrovnat v agresivitě, hráli jsme na míči, ale nebyli nebezpeční. Končili jsme akce u vápna, málo využívali křižných míčů a spolupráce záložník-obránce. Po změně stran jsme využívali celé hřiště, byli přesnější a dominantnější. Jasnou šanci jsme si ale vypracovali jen jednu a neproměnili jsme. Chyběla nám větší údernost a rychlejší adaptace na soupeře, který byl fyzičtější než my dnes.“

3:0

Sestavy

SK Sigma Olomouc

Berka - Györe (46. Capka), Siegl, Macharáček, Škoda (58. Prohászka), Judas (86. Pávek), Zahradníček (74. Kolařík), Andrle, Oříšek, Kubát, Drábek

SK Slavia Praha

Jovanoski – Palivec, Kočvara (80. Adam), Kovář, Beran – Naskos, Holub (72. Korenc), Dufek – Pawlik (63. Németh), Kohout (72. Filippov), Kolářík (63. Březina)

Detaily utkání

Branky
3. a 30. Zahradníček, 77. Prohászka
Žluté karty
Györe, Škoda, Zahradníček, Kubát, Kolařík
Rozhodčí
Lakomý - Tomanec, Matulík

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články