U19 porazila Opavu. Dorostenci vyhráli podruhé za sebou | SK Slavia Praha
Více

U19 porazila Opavu. Dorostenci vyhráli podruhé za sebou

2:1
(0:0)
2. kolo, 17. 8. 2024, Xaverov
2. kolo, 17. 8. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha - Slezský FC Opava
Po bojovném a bezgólovém prvním dějství přišly dva rychlé zásahy, které zasadili Gabriel Holub a Josef Kolářík. Starší dorostenci tak mají po dvou utkáních v tabulce plných počet bodů. K dalšímu zápasu vyjede U19 v úterý 20. srpna do Olomouce.

První domácí utkání čekalo sešívané v sobotu 17. srpna na Xaverově. Úvodní poločas se ani jeden z týmů gólově neprosadil. Hra se často kouskovala fauly a oba celky si byly vědomi důležitosti prvního gólu. Na ten si museli diváci počkat až do druhého dějství.

V 52. minutě se po útoku z pravé strany dostal k míči Gabriel Holub. Ten si ho ve vápně zpracoval a bezchybně trefil volný prostor na zadní tyči – 1:0.

Slávisté rychle odskočili na dvoubrankový rozdíl. Po nepřehledné situaci v pokutovém území se nejlépe zorientoval Josef Kolářík a propálil brankáře – 2:0.

V 85. minutě Opava snížila. Centr na zadní tyč zakončil do odkryté sítě Endrych – 2:1.

Hosté měli i další velkou šanci na vyrovnání, ale Jovanoski včas vyběhl a soupeř pod tlakem přestřelil.

Více už utkání nenabídlo a tak tři body zůstaly v Praze slávistům.

Hodnocení hlavního trenéra U19 Jaroslava Machače: „Už od rozcvičky byl tým lehce zakřiknutý a to nás provázelo celý první poločas. Proti nám stál nahecovaný soupeř, který hrál velmi tvrdě a dohrával nás. My jsme se nedrželi našich principů a předváděli opravdu špatný výkon. Poločasová řeč naštěstí zabrala. Tým se probudil a hrál jako vyměněný. Začali jsme si vytvářet šance a 10 minut po změně stran vedli o dvě branky. Nijak jsme neubrali a šancí přibývalo, jen jsme s nimi špatně zacházeli. Od 60. minuty mohlo být rozhodnuto. Nakonec jsme se ale ještě strachovali o výsledek. Pro náš další rozvoj je lepší, že jsme museli do poslední minuty udržet stoprocentní koncentraci.“

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Jovanoski – Herák (61. Palivec), Kočvara, Kovář, Piták (72. Beran) – Naskos, Holub (61. Korenc), Slončík – Dufek, Kohout (72. Pawlik), Kolářík

Slezský FC Opava

Kramář- Pecník (66. Hendrych V.), Hejhal, Němčík, Endrych, Raab (60. Geryk), Kožík, Vladař (76. Bolík), Matušinský (60. Gebauer), Strnadel, Hottek (60. Hendrych K.)

Detaily utkání

Branky
52. Holub, 56. Kolářík - 85. Endrych
Žluté karty
Jovanoski, Naskos, Kolísek - Pecník, Endrych, Kožík, Matušinský, Strnadel, Brož
Rozhodčí
Matoušek - Koutník, Jiříček

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články