U19 zahájila sezonu vítězně. V Liberci zvítězila 2:1 | SK Slavia Praha
Více

U19 zahájila sezonu vítězně. V Liberci zvítězila 2:1

1:2
(1:1)
1. kolo, 10. 8. 2024, Městský stadion
1. kolo, 10. 8. 2024, Městský stadion
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Slávisté se v prvním kole I. Celostátní dorostenecké ligy představili na půdě Liberce. Povedený závěr prvního poločas i vstup do druhého znamenal celkové vítězství. O branky se postaral Marek Naskos a Jakub Kolísek. Sešívaní tak otevřeli ligovou sezonu za tři body.

Nejstarší slávistický dorost v prvním kole celostátní ligy vycestoval v sobotu 10. srpna k utkání s Libercem, které se odehrálo od 10:00 na Městském stadionu.

Sešívaní nevstoupili do zápasu nejlépe. V prvním poločase byli právě oni, kdo dostal první branku. Ve 42. minutě otevřel Liberec skóre a šel do vedení 0:1. Odpověď slávistických dorostenců na sebe však nenechala dlouho čekat a těsně před koncem prvního dějství srovnal Marek Naskos na 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci trenéra Jaroslava Machače aktivněji a hned ve 48. minutě poslal Jakub Kolísek slávisty do vedení 2:1. Do konce zápasu už žádná branka nepadla a slávistická U19 si tak připisuje v prvním kole první výhru v soutěži.

Ve druhém kole se kategorie U19 střetne s Opavou v sobotu 17. srpna od 13:00 na Xaverově.

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: „Hned v prvním mistrovském utkání se hráči po přesunu z U17 dočkali naplnění svého přání a hráli napínavý zápas do posledních minut. Stejně jako v celé přípravě nás nečekalo nic snadného. Soupeř byl velice srdnatý, bojovný, organizovaný a v útoku i dost nebezpečný. My jsme byli od úvodu dominantní s převahou držení míče. Domácí nás nechávali hrát a čekali ve středovém bloku. Ten jsme stěží překonávali a když už se to povedlo, ve finále jsme nevolili správná řešení. Míč jsme tlačili neúspěšně přeplněným středem a do koncovky spěchali. Před pauzou se Slovan dostal do vedení po rozehraném rohovém kopu a naší nedůslednosti v dostupování. Naštěstí velkou vzpruhou bylo vyrovnání ještě do poločasu Naskosem po skvělé kombinaci. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, hrát trpělivě ale i rychle. Více po stranách a s větším tlakem do pokutového území. Branka Kolíska na 2:1 hned po změně stran byla výsledkem naší strategie. Dál jsme zůstávali aktivní a stále hráli do organizovaného bloku domácích, kteří svou hru nijak neměnili. Střídalo se naše obléhání soupeře s brejky Liberce. Celkově jsme druhý poločas hráli lépe než první. Vytvářeli jsme si více možností k zakončení a hrozili ze standardních situací. Vítězství bereme za zasloužené, ale s velkou pokorou, jelikož nebylo vůbec zadarmo. Skóre jsme museli otáčet a i to ukazuje sílu našeho týmu.“

1:2

Sestavy

FC Slovan Liberec

Zachariáš - Zelenk, Juszczyk, Zítko, Pozler, Dušák, Novotný (58. Vacek D.), Zelingr, Dobeš (79. Vacek O.), Salich, Filípek (58. Podrazil)

SK Slavia Praha

Jovanoski - Palivec, Kočvara, Kovář, Beran (66. Herák) - Slončík (66. Korenc), Holub, Naskos (87. Hubička) - Kolísek (87. Németh), Kohout (79. Pawlik), Kolářík

Detaily utkání

Branky
42. Zítko - 45. Naskos, 48. Kolísek
Žluté karty
Naskos, Kolísek
Červené karty
Zítko
Rozhodčí
Beneš - Hamouz, Ježek

Aktuálně

Třetí vítězství v řadě pro U17. Slávisté přehráli Brno

14. 9. 2024
Po reprezentačních povinnostech se slávisté vrátili vítězně do ligové soutěže. V prvním poločase se gólově prosadili střelci Petr Potměšil a dvakrát Matouš Srb. Sešívaní po přestávce udrželi svůj náskok, vyhráli v Edenu 3:1 a vévodí lize mladších dorostenců.

U19 podlehla v Edenu Zbrojovce Brno

14. 9. 2024
Starší dorostenci hráli první utkání po reprezentační přestávce proti Zbrojovce netradičně v Edenu. Lucas Németh a Samuel Pikolon zařídili dvakrát vyrovnání. Na třetí gól Brna už ale mládežníci zareagovat nedokázali a podlehli o jedinou branku.

Registrace na podzimní Slavia kemp v Edenu právě spuštěna

13. 9. 2024
I letos v říjnu pro vás mládežnická akademie pořádá podzimní kemp. V říjnu 28. – 30. se těšíme na účastníky v Edenu. Registrace právě spuštěna.

Další články