B-tým: Těsná porážka v přípravě s Duklou | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Těsná porážka v přípravě s Duklou

2:1
(1:1)
přát., 13. 7. 2024, Juliska
přát., 13. 7. 2024, Juliska
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha B
Slávistický B-tým v sobotu 13. července vyzval v přípravném utkání ligovou Duklu na Julisce od 18:00. Sešívaní druhý přípravný zápas před startem Chance Národní Ligy prohráli těsně 1:2. Za slávistickou rezervu se prosadil Elmedin Rama.

V úvodu utkání se hrálo hlavně ve středu pole a ani jeden z týmů se do větší šance nedostal. Změnila to až 23. minuta, kdy domácí Dukla poslala z pravé strany střílený centr do vápna, tečovaný pokus z bezprostřední blízkosti následně usměrnil do sítě Lukáš Matějka. O malou chvíli později měli domácí další šanci, po rohovém kopu ale zakončoval útočící hráč soupeře těsně vedle.

34. minuta přinesla šanci sešívaných. Matěj Zachoval pronikl z od levé postranní čáry až do vápna, následně posunul míč na Štěpána Berana, který ale svou střelu nasměroval nad branku. V další šanci Dukly hlavičkoval Dominik Hašek, Ondřej Kolář ale skvělým zákrokem míč vytáhl na roh. Béčko Slavie se dočkalo vyrovnání ve 43. minutě! Gólová akce začala u Ondřeje Koláře, míč se po pěkné kombinaci dostal až ke Karlu Belžikovi, ten následně přihrál doprava na rozeběhnutého Jana Trédla, který našel přesným centrem před brankou Elmedina Ramu, kosovský útočník následně usměrnil ostrou přihrávku do sítě!

Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Dukla začala druhou půli velkou šancí, kdy nabíhající Pavel Moulis tečoval míč do tyče. Úvodní část druhé půle ale jinak hodně připomínal první poločas, hrálo se hlavně ve středu hřiště a týmy se do větších šancí nedostávaly. Na další změnu skóre se tak čekalo až do 74. minuty. Ondřej Kolář nejprve vyrazil do strany těžkou střelu zpoza vápna, k míči se jako první dostali domácí a po následné přihrávce před branku se prosadil Muris Mešanović.

Slávisté se snažili o vyrovnání a Dukle se tak otevíraly možnosti na rychlé brejky, které ale zužitkovat nedokázala. Naopak se sešívaní mohli v samém závěru dočkat vyrovnání. Jakub Dufek našel přesným centrem osamoceného Milana Škodu, který ale v dobré pozici domácího brankáře nepřekonal.

V generálce tak béčko Slavie podlehlo prvoligové Dukle 1:2, jedinou trefu sešívaných obstaral Elmedin Rama. Nový soutěžní ročník začne B-tým v sobotu 20. července duelem na hřišti Táborska, výkop je v 17:00.

2:1

Sestavy

FK Dukla Praha

Hruška - Barac, Douděra, Hašek, Hora, Kozma, Ludvíček, Matějka, Moulis, Peterka, Vondrášek
Náhradníci: Holiš, Špatenka, Ullman, Jeřábek, Matoušek, Mešanović, Zeronik, Doda

SK Slavia Praha B

Kolář - Trédl, Švec, Hunal, Zachoval - Pech Dom., Žitný, Beran - Belžík, Toula, Rama
Náhradníci: Lacko, Pikolon, Behenský, Dufek, Koffi, Slončík, Piták, Mikulanda, Boledovič, Škoda

Detaily utkání

Branky
23. Matějka, 74. Mešanovič - 43. Rama
Rozhodčí
Szikszay - Volf, Kubr

Aktuálně

Fair Play Cup v sobotu 7. září v Edenu

5. 9. 2024
Tradiční mládežnický turnaj pořádaný akademií SK Slavia Praha se uskuteční v sobotu 7. září. V Edenu se odehraje 35. ročník Fair Play Cupu pro kategorii U11. Těšit se můžete na top české a slovenské týmy, Lech Poznaň, Rapid Vídeň nebo dánské Gentofte.

400 tréninků v partnerských klubech. Posun? Jednoznačný

3. 9. 2024
Koordinátor projektu partnerských klubů Daniel Kraft v obsáhlém rozhovoru pro slávistický web zhodnotil uplynulou sezonu. V rozhovoru také přiblížil, jak se projekt vyvíjí, jak probíhá proces přechodu hráče do akademie a co partnerské kluby dále čeká.

Vysoké vítězství U17, slávisté porazili Zlín 9:1

30. 8. 2024
Od prvních minut si šli slávisté za vítězstvím a snahu podpořili i gólově. Na vysokém vítězství 9:1 se podíleli i kanonýr Petr Potměšil a Yaroslav Kozhushko, kteří zapsali po dvou brankách.

Další články