B-tým: Na úvod přípravy prohra s Příbramí | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Na úvod přípravy prohra s Příbramí

1:2
(0:1)
přát., 6. 7. 2024, Nymburk
přát., 6. 7. 2024, Nymburk
SK Slavia Praha B - FK Příbram
Béčko odehrálo první přípravné utkání před startem nového ročníku Chance Národní ligy. V horkém letním počasí se rezerva střetla v Nymburce s Příbramí. Na vedení soupeře odpověděl ve druhé půli Štěpán Beran, v závěru ale o své výhře rozhodla Příbram.

První nadějnou příležitost si naše béčko vytvořilo v 8. minutě, kdy Matěj Žitný hledal dlouhým pasem za obranou Karla Belžika, před kterým na poslední chvíli stáhl míč brankář soupeře. V 17. minutě Matěj Žitný na půli hřiště vybojoval míč, sklepl ho na Milana Škodu, který následně pěknou přihrávkou vyslal vpřed Karla Belžika. Ten ještě vracel míč před branku zpět na Milana Škodu, přihrávku ale v posledním momentu dokázal obránce tečovat, sám ho ale usměrnil jen těsně vedle tyče. Z následného rohu už sešívaní nezahrozili.

Po autu na levé straně se ve 28. minutě dostal k míči Karel Belžík, chytrou přihrávkou našel naběhnutého Davida Hájka, který svou střelou jen těsně minul zadní tyč. Do vedení šla ale první Příbram. Filip Ret se chopil míče na polovině hřiště, pronikl s ním až do vápna a následně prudkou ranou překonal Davida Slavatu.

První půle tak skončila vedením Příbrami.

Do druhé půle nastoupila kompletně nová jedenáctka našeho béčka. V 60. minutě napřáhl zpoza vápna Samuel Pikolon, jehož střelu ale brankář dokázal zneškodnit. 64. minuta přinesla vyloženou šanci červenobílých. Sešívaní krásně zakombinovali na pravé straně hřiště, Tobias Boledovič poté vysunul Štěpána Berana, který naservíroval míč před branku, Elmedin Rama ale ve skluzu zakončoval nad branku.

Svou herní převahu zužitkovali sešívaní v 75. minutě. Jakub Dufek potáhl míč středem pole, přihrál k nohám Štěpana Berana, navrátilec do slávistických řad si následně nachystal míč na levačku a trefil se přesně k zadní tyči! V další šanci pálil Jakub Dufek, jeho zakončení obrana ve spolupráci s brankářem odvrátila na roh.

Příbram si ale vzala své vedení zpět v 87. minutě. Filip Zápotočný napřáhl ze střední vzdálenosti a povedenou střelou vymetl horní roh branky. Slávisté si ještě v závěru vytvořili dvě velké příležitosti. Nejprve si Elmedin Rama dobře zpracoval dlouhou přihrávku Tobiase Boledoviče a postupoval sám na brankáře, kterého ale nepřekonal. O malou chvíli později se krásně po pravé straně prosmýkl do vápna Jakub Dufek, jeho přihrávku před odkrytou branku obrana zneškodnila.

V prvním přípravném utkání tak sešívaná rezerva nestačila na Příbram. Druhý přípravný duel odehraje naše béčko za týden v sobotu 13. 7. od 18:00 proti ligovému nováčkovi z Dukly.

1:2

Sestavy

SK Slavia Praha B

1. poločas: Slavata - Hunal, Švec, Behenský - Belžík, Piták, Žitný, Hájek, Zachoval - Škoda, Toula
2. poločas: Rezek – Boledovič, Nazarov, Mervard, Bejbl – Š. Beran, Dufek, Koffi, Mikulanda – Rama, Pikolon

Detaily utkání

Branky
75. Š. Beran - 37. Ret, 87. Zápotočný

Aktuálně

Fair Play Cup v sobotu 7. září v Edenu

5. 9. 2024
Tradiční mládežnický turnaj pořádaný akademií SK Slavia Praha se uskuteční v sobotu 7. září. V Edenu se odehraje 35. ročník Fair Play Cupu pro kategorii U11. Těšit se můžete na top české a slovenské týmy, Lech Poznaň, Rapid Vídeň nebo dánské Gentofte.

400 tréninků v partnerských klubech. Posun? Jednoznačný

3. 9. 2024
Koordinátor projektu partnerských klubů Daniel Kraft v obsáhlém rozhovoru pro slávistický web zhodnotil uplynulou sezonu. V rozhovoru také přiblížil, jak se projekt vyvíjí, jak probíhá proces přechodu hráče do akademie a co partnerské kluby dále čeká.

Vysoké vítězství U17, slávisté porazili Zlín 9:1

30. 8. 2024
Od prvních minut si šli slávisté za vítězstvím a snahu podpořili i gólově. Na vysokém vítězství 9:1 se podíleli i kanonýr Petr Potměšil a Yaroslav Kozhushko, kteří zapsali po dvou brankách.

Další články