B-tým: Prohra s Táborskem v prvním kole druhé ligy | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Prohra s Táborskem v prvním kole druhé ligy

3:1
(1:0)
1. kolo, 20. 7. 2024, Kvapilka, Tábor
1. kolo, 20. 7. 2024, Kvapilka, Tábor
FC SILON Táborsko - SK Slavia Praha B
V sobotu 20. července zavítal B-tým k prvnímu kolu druhé ligy do Tábora. Slávisté na jihu Čech prohráli jihočeského soupeře porazili 3:1. Za sešívané se prosadil Jan Trédl.

Za sobotního slunečného podvečera vyzval slávistický B-tým v Táboře ambiciózní Táborsko.

Do brzkého vedení se dostalo domácí Táborsko. V 9. minutě se po pravé straně uvolnil útočící hráč soupeře, poslal míč pod sebe a z hranice vápna se Jiří Kateřiňák prosadil technickou střelou k tyči.

Do první velké šance se sešívaní dostali ve 20. minutě. Aut Jana Trédla doletěl k Dominiku Pechovi, ten z prvního doteku posunul za sebe na Samuela Pikolona, který z úrovně penalty vystřelil. Brankář domácích byl však připraven a pohotovým zákrokem vyrazil míč na roh.

Ve 43. minutě se z hranice velkého vápna napřáhl domácí Varačka. Tvrdou ránu skvělým zákrokem Ondřej Kolář vyrazil na roh. První poločas tak skončil lépe pro Táborsko, které vedlo 1:0.

Slávisté ale druhý poločas začali stejně jako ten první - inkasovaným gólem. V 50. minutě přišel centr z pravé strany, který si ve vápně opět našel Kateřiňák a hlavou navýšil skóre na 2:0.

V 58. minutě se ale konečně radovali slávisté. David Mikulanda potáhl míč po levé straně až na hranici brankové čáry. Poslal prudký míč do prostoru před brankářem a Jan Trédl, který zavíral zadní tyč, dokázal míč procpat za záda gólmana. – 2:1

Táborsko nakonec v závěru dokázalo stvrdit svou výhru. V 88. minutě chyboval v rozehrávce na polovině soupeře poslední Karel Belžík. Míč vystihl Djordič a pelášil sám na branku. Před Ondřejem Kolářem zpomalil a poslal míč za jeho záda. – 3:1. V 90. minutě se k hlavičce po rohovém kopu dostal Pavel Behenský, jeho pokus však skončil těsně nad břevnem.

Nic dalšího se v prvním kole druhé ligy nestalo a slávistické béčko si tak odváží porážku 3:1.

Další utkání B-týmu je na programu v neděli 28. července od 10:30 proti rezervě Sparty. Utkání se odehraje v Radotíně a vstupenky budou k dispozici na pokladnách areálu. Slávisté, dorazte podpořit slávistické béčko v derby!

3:1

Sestavy

FC SILON Táborsko

Pastornický - Bláha, Djordjič (90. Kopáček), Kateřiňák, Kone, Mach (90. Kubovský), Nečas (64. Plachý), Novák, Sunzu, Tusjak (90. Heppner), Varačka

SK Slavia Praha B

Kolář - Trédl, Hunal (82. Škoda), Konečný, Zachoval - Švec (46. Mikulanda), Žitný (67. Behenský), Dom. Pech - Belžík, Pikolon (67. Rama), Beran

Detaily utkání

Branky
9. a 50. Kateřiňák, 89. Djordič - 58. Trédl
Diváci
1337
Žluté karty
65. Mach, 79. Pasrtonický, 82. Nádvorník, 87. Kateřiňák - 27. Hunal, 86. Rama
Rozhodčí
Trska - Novák, Cichra

Aktuálně

Fair Play Cup v sobotu 7. září v Edenu

5. 9. 2024
Tradiční mládežnický turnaj pořádaný akademií SK Slavia Praha se uskuteční v sobotu 7. září. V Edenu se odehraje 35. ročník Fair Play Cupu pro kategorii U11. Těšit se můžete na top české a slovenské týmy, Lech Poznaň, Rapid Vídeň nebo dánské Gentofte.

400 tréninků v partnerských klubech. Posun? Jednoznačný

3. 9. 2024
Koordinátor projektu partnerských klubů Daniel Kraft v obsáhlém rozhovoru pro slávistický web zhodnotil uplynulou sezonu. V rozhovoru také přiblížil, jak se projekt vyvíjí, jak probíhá proces přechodu hráče do akademie a co partnerské kluby dále čeká.

Vysoké vítězství U17, slávisté porazili Zlín 9:1

30. 8. 2024
Od prvních minut si šli slávisté za vítězstvím a snahu podpořili i gólově. Na vysokém vítězství 9:1 se podíleli i kanonýr Petr Potměšil a Yaroslav Kozhushko, kteří zapsali po dvou brankách.

Další články