Výhru nad Sigmou Olomouc trefili Jurečka a Diouf | SK Slavia Praha
Více

Výhru nad Sigmou Olomouc trefili Jurečka a Diouf

2:0
(1:0)
4. kolo, 10. 8. 2024, Fortuna Arena
4. kolo, 10. 8. 2024, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Slávisti ovládli souboj druhého se třetím, ve 4. kole Chance Ligy porazili ve Fortuna Areně Sigmu Olomouc 2:0 a v novém ligovém ročníku stále neinkasovali. Do listiny střelců se zapsali Václav Jurečka z pokutového kopu a po krásném sólu Malick Diouf. Ochozy naplnilo 17 724 diváků.

Poprvé v nové sezoně se od první minuty představili Michal Tomič a Václav Jurečka, do sestavy se vrátili i Jan Bořil a Tomáš Holeš. Daniel Fila v útoku hrál svůj 100. ligový zápas.

Úvodnímu výkopu předcházelo předání pamětního obrazu do rukou Lukáše Masopusta, který ve středu proti Unionu SG zapsal své 56. evropské střetnutí v sešívaném, stal se novým rekordmanem. Ještě jednou velká gratulace, Maso!

První příležitost ke skórovaní si vypracovali slávisti, po dvojitém odrazu střílel ve 4. minutě razantně Jan Bořil, mezi tři tyče si balon cestu nenašel. Situaci přezkoumal VAR, odhalil hru rukou Navrátila, domácí dostali možnost pokutového kopu. Exekuce se chopil Václav Jurečka, Stoppen nevystihl směr a plachtil ke své pravé tyči naprázdno - 1:0.

Nejlepší kanonýr uplynulých dvou ligových ročníků si otevřel střelecký účet v letošní sezoně.

V 16. minutě si Jurečka proklestil cestu středem hřiště, jeho dělovku olomoucký gólman zvládl vyrazit. Nádherný pokus Christose Zafeirise z volného přímého kopu zastavila levá tyč, ze závaru před svou brankou ve 27. minutě vyšel vítězně Stoppen. Brankář Hanáků uspěl i proti ráně z levačky Matěje Juráska ve 34. minutě. V závěru prvního poločasu pálil Jurečku z úhlu do boční sítě, pozici mu krásným pasem připravil Michal Tomič.

Druhou půli odstartovala hlavička Igoha Ogbua, snesla se nad břevno. Spáčilův pokus na druhé straně hřiště Antonína Kinského nevylekal. Po hodině hry se z rozcvičovacích úborů vysvlékli Tomáš Chorý, Filip Prebsl a Malick Diouf, odpracováno měli Fila, Zafeiris a Jurásek. Následovala výměna Lukáš Provod za Douděru.

Rohový kop kroucený přímo do branky vytáhl Kinský, v 82. minutě Tomič přepustil místo Ivanu Schranzovi. Dvě minuty před koncem se ke krásné individuální akci odhodlal Malick Diouf, zamotal hlavu obráncům a s přispěním mírné teče jednoho z obránců překonal Stoppena - 2:0. Senegalský univerzál se gólově prosadil podruhé v sezoně.

Nic dalšího už střetnutí nenabídlo, sešívaní zvítězili dvoubrankovým rozdílem.

Další zápas čeká výběr Jindřicha Trpišovského už v úterý, na stadionu Anderlechtu svede odvetný souboj s Royale Union SG v rámci 3. předkola Ligy mistrů. V zádech budou mít slávisti vítězství 3:1 z domácího duelu.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kinský – Tomič (82. Schranz), Holeš, Ogbu, Bořil – Douděra (70. Provod), Zafeiris (62. Prebsl), Oscar, Jurásek (62. Diouf) – Jurečka – Fila (62. Chorý)

SK Sigma Olomouc

Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Leibl (46. Elbl) – Breite (68. Langer), Spáčil – Navrátil (68. Dele Ola), Zorvan (80. Juliš), Mikulenka (80. Muritala) – Kliment

Detaily utkání

Branky
7. Jurečka (pen.), 88. Diouf
Diváci
17724
Žluté karty
- Leibl, Kliment, Navrátil
Rozhodčí
Petřík – Kříž, Machač

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články