Ze severu s výhrou! Tři body v Liberci zařídil Malick Diouf | SK Slavia Praha
Více

Ze severu s výhrou! Tři body v Liberci zařídil Malick Diouf

0:1
(0:1)
3. kolo, 2. 8. 2024, Stadion U Nisy
3. kolo, 2. 8. 2024, Stadion U Nisy
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Sešívaní ve třetím kole nejvyšší soutěže přehráli Liberec 1:0 díky krásné dělovce, kterou vyslal El Hadji Malick Diouf v prvním poločase a posunuli se na průběžné čelo tabulky.

Stadion U Nisy se netradičně v pátek těšil na souboj třetího se čtvrtým. Slavia do utkání vstoupila se dvěma čistými konty a celkovým skóre 4:0, soupeř inkasoval dosud dvakrát. Premiéry v základu se dočkala letní posila Tomáš Chorý, poprvé od května nastoupil od úvodních minut Lukáš Masopust.

Start utkání se nesl ve znamení nepřesností z obou stran, prvotní šanci měl po odvráceném centru Lukáš Masopust, jeho střela byla ztečována na roh. Štěstí zkusil také domácí Tupta, ani on ale na branku nezamířil.

V 10. minutě se skvělým zákrokem uvedl Antonín Kinský, který vychytal nebezpečně unikajícího Nyarka.

Do vápna soupeře mířilo stále více centrů, hlavy adresátů ve vápně však žádný nenašel. Těsně před půl hodinou hry znovu zahrozil soupeř, Nyarko po rychlém brejku svatyni Antonína Kinského naštěstí přestřelil.

Slávisté odpověděli akcí Lukáše Provoda, jehož takřka gólovou kličku na poslední chvíli zneškodnil Bačkovský.

Ve 39. minutě připravil stejný hráč šanci Filipu Prebslovi, jehož dělovka našla rukavice znovu pozorného gólmana domácích.

O minutu později už to vyšlo! Odražený míč proplul k levačce Malicka Dioufa a ten famózním projektilem skrz celé vápno rozvlnil síť – 1:0!

Podobně štiplavou ránu vyslal na druhé straně Icha, Antonín Kinský ale znovu vytáhl famózní zákrok a udržel pro sešívané poločasové vedení.

Začátek druhého dějství napodobil úvod toho prvního, slibné příležitosti srážely nedostatky v kombinaci. Druhý gól měl na hlavě v 60. minutě Tomáš Chorý, hlavičkou míč mezi tyče ale usměrnit nedokázal.

Tentýž útočník uvolnil o minutu později Lukáše Masopusta, který si zasekávačkou přehodil balón na levačku, ta ho však v zakončení zradila.

V 66. minutě se na hřiště po zranění vrátil Christos Zafeiris, spolu s Danielem Filou vystřídali duo Chorý-Provod. 9 011 diváků na stadionu U Nisy přihlíželo dalšímu snažení slávistů a také střídání Davida Zimy, který nahradil Lukáše Masopusta.

Sešívaní drželi míč na kopačkách, soupeře na svou polovinu prakticky nepouštěli. Ojedinělé výpady zachytávala pozorná obrana v čele s Antonínem Kinským, který sahal po třetí nule v řadě.

V 90. minutě opustil hřiště střelec úvodní branky Malick Diouf a také Ivan Schranz, do závěrečných minut je nahradili Mojmír Chytil s Conradem Wallemem.

Nic dalšího už fanoušci pod Ještědem neviděli a slávisté si tak do Prahy odvezli plný počet bodů za výhru 1:0. Příští utkání je na programu ve středu, kdy sešívaní vyzvou od 19:00 ve třetím předkole Ligy mistrů belgický Royale Union SG.

0:1

Sestavy

FC Slovan Liberec

Bačkovský – Mikula, Ševínský, Preisler – Ghali (74. Koželuh), Icha, Hlavatý, Kayondo – Tupta (74. Frýdek), Nyarko (60. Dulay), Višinský (79. Kok)

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil – Masopust (75. Zima), Prebsl, Oscar, Diouf (90. Wallem) – Schranz (90. Chytil), Chorý (66. Fila), Provod (66. Zafeiris)

Detaily utkání

Branky
– 40. Diouf
Diváci
9011
Žluté karty
Frýdek – Schranz
Rozhodčí
Machálek

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články