PREVIEW: Trpišovský před zápasem v Liberci | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský před zápasem v Liberci

O pátečním venkovním střetnutí na půdě Liberce hovořil před zápasem hlavní trenér Jindřich Trpišovský. Promluvil o změnách v kádru soupeře, marodce i netradičním termínu.

Vstupenky do slávistických sektorů jsou stále k dispozici. Vyrazte nás podpořit pod Ještěd!

„Měli jsme možnost je vidět na soustředění v Rakousku i v prvních dvou ligových kolech s Karvinou a Olomoucí. Prezentují se podobným stylem, jakým hrály Pardubice. Došlo k mnoha změnám v týmu, přišlo přes čtrnáct nových hráčů a doplnili tým. První kolo hráli v Karviné velmi dobře. S Olomoucí to byl skvěle rozehraný zápas, na konci mohli vítězství strhnout na svou stranu,“ říká o pátečním soupeři Jindřich Trpišovský.

Slávisté ve druhém kole přehráli Budějovice 4:0, Liberec remizoval doma se Sigmou Olomouc 1:1.

Duel na stadionu U Nisy se odehraje netradičně ve všední den, výkop je naplánován na pátečních 17:30. „Teď si žádný pátek nevybavuji. Určitě jsem ale v pátek za tu dobu v lize hrál. Už dlouhá léta to tak nebylo. Samozřejmě je to také důsledkem evropských pohárů. Na druhou stranu páteční termín může být pro mnoho lidí zajímavý, protože mají potom volný víkend. Může přijít hodně fanoušků," říká šéf sešívané střídačky a okomentoval i předpokládanou vysokou návštěvnost na stadionu U Nisy.

„Lidé z Liberce říkají, že je tam fotbalová horečka. Byl jsem tam osobně a bylo to vidět. Přišla velká návštěva, je tam nové vedení, nový majitel a došlo tam k mnoha změnám. Mám i osobní zkušenost, kdy jsme zažili v Liberci vyprodaný stadion v evropských pohárech, nebo třeba se Slavií. Doufám, že tam bude stejná atmosféra od našich fanoušků. Bude to hodně důležité.“

A jak jsou na tom zranění hráči? „Situace se hodně mění. Změny jsou, Masopust a Zafeiris budou k dispozici. Od začátku týdne trénují a předtím měli čtrnáctidenní běžecké bloky. Uvidíme u Mojmíra Chytila a Alexandra Bužka, u těch se ještě rozhodne, ale je velká šance, že doplní tým,“ uzavírá Trpišovský.

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články