Hvězdy Ludogorce: Mezinárodní mix talentu a rychlosti | SK Slavia Praha
Více

Hvězdy Ludogorce: Mezinárodní mix talentu a rychlosti

Znáte Ludogorec Razgrad? Možná pro některé fanoušky méně známé jméno, ale tento bulharský gigant si v posledních letech vybojoval respekt na evropské scéně. Od roku 2011, kdy se klub poprvé objevil v nejvyšší bulharské soutěži, sbírá titul za titulem a pravidelně se prosazuje v evropských pohárech. Co je tajemstvím jejich úspěchu? Podíváme se blíže na klíčové postavy, které stojí za touto neuvěřitelnou cestou na vrchol.

Základním pilířem úspěchu Ludogorce je chytré využití globální sítě skautů. Stejně jako některé evropské kluby, i Ludogorec sází na neznámé talenty z menších trhů a díky své koncepci z nich vytváří hvězdy. Ať už to byl Claudiu Keșerü, Marcelinho nebo Jonathan Cafú, každý z těchto hráčů přispěl k tomu, že Ludogorec dlouhodobě drží krok s evropskou elitou. A co je fascinující? I přes každoroční změny v kádru si klub zachovává svou jasnou identitu a sílu.

Sezona za sezonou, titul za titulem. Tým, který vede současný trenér Zahari Sirakov, si stále drží své místo na výsluní bulharského fotbalu. Sirakov, známý svou preferencí rozestavení 4-3-3, sází na rychlé přechody z obrany do útoku, pevnou defenzivu a maximální využití křídelní hry. Jak to funguje na hřišti? Na to si posvítíme při pohledu na klíčové hráče.

Dirigent zálohy

Polský záložník Jakub Piotrowski je srdcem a mozkem záložní řady Ludogorce. Tento hráč nejen že umí ovládat střed pole, ale je i výborným tvůrcem hry. V loňské sezoně zaznamenal 8 gólů a 12 asistencí v 36 zápasech – statistiky, které mluví samy za sebe. Jeho přehled, technická vyspělost a schopnost podržet míč v klíčových momentech z něj činí nepostradatelný článek týmu.

Brazilec s čichem na góly

Brazilský útočník Rwan Cruz je jedním z největších talentů, který do Razgradu přestoupil s velkými očekáváními. Jeho dynamika a smysl pro zakončení z něj dělají hráče, na kterého se obrana soupeře musí neustále soustředit. Přestože v evropských soutěžích teprve začíná, jeho rychlý vzestup je nepopiratelný.

Švýcarská jistota

Švýcarský útočník s ghanskými kořeny Kwadwo Duah představuje další zbraň Ludogorce. Jeho fyzická síla, rychlost a schopnost prosadit se jeden na jednoho z něj dělají jednoho z nejnebezpečnějších útočníků v Bulharsku. S každou další sezonou upevňuje svou reputaci střelce, na kterého se tým může spolehnout.

Technický záložník

Brazilský záložník Rick vyniká svou technikou a precizní prací s míčem. Jeho schopnost kombinovat na malém prostoru a vytvářet šance pro své spoluhráče z něj činí klíčového hráče ve středové řadě Ludogorce. Rick dokáže zaskočit soupeřovu obranu nejen svými přihrávkami, ale i nečekanými zakončeními z dálky.

Ofenzivní dynamo

Caio Vidal je dalším brazilským klenotem v týmu z Razgradu. Jeho hlavní předností je rychlost a schopnost proniknout po křídle. Vidal se nebojí riskovat a jeho útočné výpady často končí nebezpečnými centry do pokutového území. V loňské sezoně si získal pozornost díky své schopnosti asistovat i skórovat z nečekaných pozic.

Norská opora v obraně

A co defenziva? O tu se stará norský pravý bek Aslak Witry, který vyniká svou prací jak při bránění, tak při podpoře ofenzívy. Jeho tvrdá práce, zkušenosti a schopnost přechodu do útoku ho činí neocenitelnou postavou na pravé straně obrany.

Ludogorec v letošní sezoně pokračuje ve svém úspěšném tažení. S týmem plným technicky vyspělých a rychlých hráčů z více než deseti různých zemí je připraven utkat se s jakýmkoliv soupeřem, včetně Slavie. Zda sešívaní dokáží přehrát tým z Bulharska, to se ukáže na hřišti – ale jedno je jisté: čeká je tvrdá zkouška proti jednomu z nejdynamičtějších týmů v Evropě.

Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

U17 podlehla na Xaverově Dynamu České Budějovice

28. 9. 2024
Tým U17 i v oslabení srdnatě dotahoval dvougólové manko z prvního poločasu. Gól Petra Potměšila z pokutového kopu ale nestačil. Všechny body si z Xaverova odváží Dynamo.

Vítězství U19 nad Českými Budějovicemi, rozhodl Palivec

28. 9. 2024
Slávistům se podařilo zakončit anglický týden vítězně. Napínavé utkání s Českými Budějovicemi rozhodly skvělé zákroky brankáře Jovanoskiho a gól o který se postaral Jáchym Palivec.

PREVIEW před Bohemians s Conradem Wallemem

28. 9. 2024
V PREVIEW před Bohemians byl zpovídán Conrad Wallem. Pro #SlaviaTV předestřel plán pro nedělní vršovické derby a probrali jsme i jeho návrat do základní sestavy proti Ludogorci.

Další články