Vítězný vstup do UEL. Razgrad srazili Jurásek a Chytil | SK Slavia Praha
Více

Vítězný vstup do UEL. Razgrad srazili Jurásek a Chytil

0:2
(0:1)
1. kolo, 25. 9. 2024, Ludogorets Arena
1. kolo, 25. 9. 2024, Ludogorets Arena
Ludogorec Razgrad - SK Slavia Praha
Slávisti v prvním zápase ligové fáze Evropské ligy zvítězili na půdě třináctinásobného bulharského mistra Ludogorce Razgrad 2:0 a zapsali první tři body do tabulky. Vítěznou ránu trefil osm minut před koncem prvního poločasu Matěj Jurásek, po pauze pojistil výhru Mojmír Chytil. Dalším soupeřem bude ve čtvrtek 3. října v Edenu AFC Ajax.

Trenérský tým nasadil do základní sestavy Conrada Wallema, v zápase startoval poprvé od 21. dubna, a Matěje Juráska, zraněného Igoha Ogbua nahradil David Zima.

Jako první zahrozili v Ludogorets Areně domácí, Vidalovi střela nesedla, Antonín Kinský zasahovat nemusel. Stejně tak zůstal klidný proti hlavičce Ricka, který předskočil Jana Bořila a mířil vedle jeho levé tyče. Brankáře nezaměstnali v rychlém sledu na konci 20. minuty znovu Rick ani hlavičkující Malick Diouf. Senegalský reprezentant pálil i na konci první půlhodiny, obránci jeho pokus srazili na roh.

Ve 37. minutě se slávisti dostali do vedení, po přihrávce Tomáše Chorého propálil gólmana Padta z úhlu kolem jeho hlavy nekompromisně Matěj Jurásek - 0:1. Tečovanou Wallemovu ránu o pár desítek vteřin později brankář Razgradu dokázal zkrotit. Sonovu vyrovnání předcházel útočný faul na Oscara, branka neplatila, do kabin se šlo za jednobrankového vedení slávistů.

Druhý poločas odstartovala branka Jana Bořila, kvůli ofsajdu neplatila. V 60. minutě Jindřich Trpišovský stáhl ze hry Juráska s Chorým, nahradili je Ondřej Lingr a Mojmír Chytil. Obrovskou šanci Dioufa Padt ještě zvládl vyřešit, z následného rohového kopu ale inkasoval. Do centru Provoda práskl z voleje levačkou Mojmír Chytil0:2. Ondřej Lingr tváří v tvář gólmanu Ludogorce neuspěl, trefil jen jeho nohy.

Lingr neuspěl ani ve své druhé příležitosti, Diouf přepustil místo Ondřeji Zmrzlému. Chochev zkusil štěstí z dálky, Kinský letěl vzduchem, zákrok si připsat u své pravé tyče nemusel. Deset minut před koncem vyběhl do svého prvního evropského zápasu v kariéře Simion Michez, vystřídal Zafeirise, a Filip Prebsl nahradil Provoda.

Nic dalšího už utkání nenabídlo, sešívaní potěšili početnou skupinu svých příznivců, kteří vážili do Razgradu dalekou cestu, výhrou 2:0.

Další utkání v Evropské lize odehrají slávisti v Edenu proti Ajaxu ve čtvrtek 3. října od 18:45.

0:2

Sestavy

Ludogorec Razgrad

Padt – Witry, Verdon, Almeida, Son – Naressi (66. Chochev), Cruz, Piotrowski (74. Duarte) – Vidal (74. Erick Markus), Duah (66. Camara), Rick (83. Rusev)

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Zima, Bořil – Wallem, Zafeiris (80. Michez), Oscar, Diouf (74. Zmrzlý) – Jurásek (60. Lingr), Provod ((80. Prebsl), Chorý (60. Chytil)

Detaily utkání

Branky
- 37. Jurásek, 65. Chytil
Žluté karty
Naressi, Vidal - Chorý, Diouf, Bořil
Rozhodčí
Brisard - Auger, Drouet

Aktuálně

Fanoušci byli neskuteční, doufám, že nám zůstanou věrní

26. 9. 2024
Slávistky podlehly tureckému Galatasaray v odvetě předkola Ligy mistryň, a tím tak končí jejich jejich letošní cesta soutěží. Po porážce 1:2 promluvila kapitánka týmu Diana Bartovičová a trenér Jiří Vágner.

Evropa mi svědčí. Rána na hlavu a oslava jako Eminem

26. 9. 2024
Základní sestavu přetavil ve vítězný gól. Nejen o své utěšené ráně proti Ludogorci(2:0) v otevíracím zápase ligové fáze UEL vyprávěl Matěj Jurásek v rozhovoru pro #SlaviaTV.

Potřebovali jsme udělat body, dál s klidnější hlavou

26. 9. 2024
Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Ludogorcem Razgrad (2:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o emočním výkonu Matěje Juráska, vzkazu na papíře i comebacku Conrada Wallema.

Další články