Fanoušci byli neskuteční, doufám, že nám zůstanou věrní | SK Slavia Praha
Více

Fanoušci byli neskuteční, doufám, že nám zůstanou věrní

Slávistky podlehly tureckému Galatasaray v odvetě předkola Ligy mistryň, a tím tak končí jejich jejich letošní cesta soutěží. Po porážce 1:2 promluvila kapitánka týmu Diana Bartovičová a trenér Jiří Vágner.

„„Zápas byl pro nás těžký, nevyšel podle představ. Držely jsme míč, ale nemohly jsme se dostat do vápna, měly jsme nějaké šance, ale nedokázaly jsme je využít. Veděli jsme, že utkání může jít do prodloužení nebo penalt, bohužel jsme nerozhodly v základní hrací době. Posledních třicet minut zápasu bolelo a bylo to nahoru dolu. V devadesáté minutě jsem měla velkou šanci, mohla jsem rozhodnout a nemuselo jít do prodloužení. Snažila jsem se ze všech sil, ale brána se mi vzdalovala a sama jsem se dostala ze střelecké pozice,“ litovala po zápase kapitánka žen Diana Bartovičová.“ litovala po zápase kapitánka žen Diana Bartovičová.

Do Edenu dorazilo 4 113 fantastických fanoušků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. „Byli neskuteční, celý zápas nás hnali dopředu, podporovali nás a za to bych jim strašně chtěla poděkovat. Věřím, že nám zůstanou věrní i v naší lize a že si ten boj o Ligu mistryň příští rok zopakujeme,“ dodala.

Pro trenéra Jiřího Vágnera to byla v Eden Areně premiéra, šťastný konec bohužel neměla. "Řekl bych, že zápas byl vyrovnaný, misky vah se překlápěly z jedné strany na druhou a my jsme dnes odešli s převáženými. Myslím si, že rozhodly oba poločasy, do kterých jsme nevstoupili úplně dobře. V prvním poločase jsme se rozjeli až ve dvacáté páté minutě, pak jsme podle mě byli lepší. Ve druhém poločase jsme je ale brzy pustili k vyrovnání, a to podle mě rozhodlo boj v druhém poločase. Holky dřely až do konce a za to jim patří dík. Udělali jsme si to dnes sami těžké nepřesnostmi, přechodem do finální fáze i zakončením. Chyběla nám kvalita jak v koncovce, tak i v předfinální fázi. Ztráceli jsme opravdu velké množství míčů, a to nás stálo hodně sil,“ řekl po zápase.

"Atmosféra tady v Edenu byla opravdu fantastická. Chci poděkovat divákům a fanouškům. Je škoda, že si to nebudeme moci užít vícekrát. Dneska to bohužel dopadlo smutně pro nás. V závěru tam byly nějaké šance ze standardek, ale dneska to prostě nevyšlo,“ uzavřel pozápasové hodnocení.

Aktuálně

Evropa mi svědčí. Rána na hlavu a oslava jako Eminem

26. 9. 2024
Základní sestavu přetavil ve vítězný gól. Nejen o své utěšené ráně proti Ludogorci(2:0) v otevíracím zápase ligové fáze UEL vyprávěl Matěj Jurásek v rozhovoru pro #SlaviaTV.

Potřebovali jsme udělat body, dál s klidnější hlavou

26. 9. 2024
Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Ludogorcem Razgrad (2:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o emočním výkonu Matěje Juráska, vzkazu na papíře i comebacku Conrada Wallema.

Tajemství fotbalového úspěchu? Trénink smyslového vnímání

26. 9. 2024
Nejen mládežnická akademie SK Slavia Praha využívá pro rozvoj svých hráčů neurovizuální trénink. Propojení akademie a společnosti SportSenses se projevilo také v rámci letních Slavia kempů.

Další články