Rivalita stranou. Společná pomoc Slavie a Teplic | SK Slavia Praha
Více

Rivalita stranou. Společná pomoc Slavie a Teplic

V zápase mezi SK Slavia Praha a FK Teplice šlo o víc než jen o fotbal. V rámci projektu „Za hranice rivality“ oba kluby společně předaly šeky na částku 130 000 Kč, které pomohou dvěma rodinám v těžké životní situaci.

Společenská odpovědnost je pro nás stejně důležitá jako sportovní úspěchy. Tento projekt ukazuje, že rivalita může být zdravá a přínosná, pokud jde o pomoc těm, kteří to potřebují. Jsme hrdí na to, že můžeme spolu s ostatními kluby dělat něco, co má skutečný dopad na naši společnost,“ uvedl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

V dnešním klání Slavie proti Teplicím se odehrálo něco, co přesahuje hranice sportovního soupeření. Oba kluby se opět rozhodly spojit své síly v rámci společenské odpovědnosti a předaly šeky v hodnotě 130 000 Kč, které pomohou dvěma rodinám. Jedna částka bude použita na nákup sportovního kočárku pro slečnu Stáňu, druhá pak na úhradu neurorehabilitačního pobytu pro malého Járu.

Jsme velmi rádi, že jsme opět mohli společně se Slavií prostřednictvím našich klubových nadačních fondů pomoci těm, kteří to potřebují. Již v loňské sezoně jsme udělali společně radost v domově důchodců v Bystřanech, podpořili ženy v azylových domech či pomohli malému Petříkovi, který bojuje s nemocí motýlích křídel. Chceme tyto společné aktivity v oblasti společenské odpovědnosti i nadále rozvíjet,“ dodává k společné iniciativě Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice.

Projekt ‚Za hranice rivality‘ ukazuje, že fotbalové kluby mohou soupeřit na hřišti, ale zároveň spolupracovat na důležitých společenských aktivitách mimo něj. Tato iniciativa, která si klade za cíl spojovat kluby v české lize, přináší nový rozměr rivality – nejenže bojujeme za vítězství na hřišti, ale i za pomoc těm, kteří ji potřebují.

Cíle projektu „Za hranice rivality“:

  1. Společenská odpovědnost: Aktivní zapojení fotbalových klubů do charitativních a komunitních projektů, zlepšování životních podmínek v místních komunitách.
  2. Kultivace fanoušků: Inspirace fanoušků k pozitivnímu chování a podpoře společensky odpovědných iniciativ, vytváření příležitostí pro dobrovolnické aktivity.
  3. Propagace sportu jako nástroje změny: Ukázat, že sport může být silným nástrojem pro pozitivní společenské změny a posílení role sportu v komunitě.

Projekt „Za hranice rivality“ bude i nadále pokračovat, a to nejen mezi Slavií a Teplicemi, ale i s dalšími kluby v české lize, kteří se chtějí zapojit do společenské odpovědnosti a pomoci těm, kteří to potřebují.

Společně dokážeme víc než jen hrát fotbal. Společně můžeme měnit svět k lepšímu.

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články