Proti Dynamu skvělý start a první výhra v sezoně | SK Slavia Praha
Více

Proti Dynamu skvělý start a první výhra v sezoně

4:0
(2:0)
2. kolo, 27. 7. 2024, Fortuna Arena
2. kolo, 27. 7. 2024, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Slávisti ve 2. kole Chance Ligy porazili ve Fortuna Areně Dynamo České Budějovice 4:0. První branku sešívaných v nové sezoně vstřelil ve druhé minutě Douděra, o sedm minut později skóroval Fila. Ve druhé půli dali výsledku konečnou podobu Prebsl a Wallem. Zápasu přihlíželo 17 839 diváků.

Červenobílí porazili jihočeský klub v domácím prostředí počtrnácté v řadě.

Jak to v sobotu večer v Edenu vypadalo?

Úvodní jedenáctka doznala oproti remíze na Slovácku tří změn. Od začátku hrál Malick Diouf, v útoku operovali Ivan Schranz s Danielem Filou. Tým vedl do boje s kapitánskou páskou Jan Bořil. Slávisti před výkopem zápasu navlékli trika na podporu zraněných spoluhráčů Jindřicha Staňka s Tomášem Vlčkem. Schranz a Václav Jurečka převzali pamětní trofeje za své střelecké počiny na Euru, respektive v průběhu loňské ligové sezony.

Výběr Jindřicha Trpišovského udeřil už ve druhé minutě, Filip Prebsl posunul míč k Davidu Douděrovi, který ranou na bližší tyč propálil Janáčka - 1:0.

V 9. minutě se ve své obnovené soutěžní premiéře za Slavii prosadil Daniel Fila, který těžil z nádherného pasu Malicka Dioufa z hloubky hřiště. Tváří v tvář gólmanu Budějovic neváhal, balon uklidil pod břevno - 2:0.

Provodovu dělovku zvládl Janáček vyboxovat, Bořilova hlavička proplachtila nad břevnem. Po teči jednoho z obránců Budějovic se míč snesl na horní tyč. Ve 32. minutě měl na pravačce další změnu skóre Ivan Schranz, gólovou radost mu sebral skluzující Kotula. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu Oscar nádherně vysunul Lukáše Provoda, který obstřelil Janáčka, branku po delším přezkumu zrušil kvůli ofsajdu VAR. Dvougólový náskok před odchodem do kabin udržel Antonín Kinský, který vytáhl střelu Šiguta.

Po změně stran vyzkoušel Janáčkovu pozornost Provod, stejný hráč o chvíli později vypnul jen boční síť, v pokutovém území jej našel Diouf. Po hodině hry zkusil štěstí z dálky levačkou Schranz, těsně minul levou tyč. V 65. minutě Janáčkovi vypadl z ruky centrovaný míč, obrovské zaváhání budějovického gólmana potrestal Filip Prebsl, mohl tak oslavit premiérový zásah v červenobílém dresu - 3:0.

Následně realizační tým Slavie poprvé střídal, odpracováno měli Fila se Schranzem, na hřiště zamířili Tomáš Chorý a Matěj Jurásek. Provod přepustil místo Lukáši Vorlickému v 75. minutě, spustil se hustý déšť. Chorého pokus lapil Janáček. Na závěrečné minuty se na hřiště podívali Michal Tomič a Conrad Wallem. V 84. minutě Vorlický přesným centrem našel Conrada Wallema, který se hlavou nemýlil – 4:0.

Slávisti oslavili první vítězství v ročníku, Dynamo České Budějovice porazili rozdílem čtyř branek. K dalšímu utkání odcestují do Liberce, výkop utkání je naplánován na pátek 2. srpna v 17:30.

4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil – Douděra (83. Wallem), Prebsl, Oscar, Diouf (83. Tomič) – Schranz (67. Jurásek), Fila (67. Chorý), Provod (75. Vorlický)

SK Dynamo České Budějovice

Janáček – Kotula, Havel, Keckeisen, Trummer – Suchan (88. Skalák), Hubínek, Čermák (46. Martin) – Šigut (73. Zíka), Tranziska (83. Ogiomade), Ondrášek (83. Hora)

Detaily utkání

Branky
2. Douděra, 9. Fila, 67. Prebsl, 84. Wallem
Diváci
17
Žluté karty
Prebsl - Tranziska, Martin, Zíka
Rozhodčí
Všetečka – Váňa, Slavíček

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články