Rána kapitána, skvělá první půle a výhra nad Plzní | SK Slavia Praha
Více

Rána kapitána, skvělá první půle a výhra nad Plzní

3:0
(3:0)
9. kolo, 21. 9. 2024, Fortuna Arena
9. kolo, 21. 9. 2024, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Slávisti jednoznačně ovládli souboj prvního se třetím, v 9. kole Chance Ligy porazili Plzeň 3:0. Výhru zařídili svými góly už v prvním poločase Jan Bořil, proměněnou penaltou Tomáš Chorý a Lukáš Provod. Do Fortuna Areny zavítalo 18 783 fanoušků.

Do zápasu vyběhla totožná jedenáctka, která v úterý vybojovala dvoubrankové vítězství v Mladé Boleslavi. Tribuna Sever přivítala hráče choreografií "Nesmrtelní - navždy věrní".

První šanci měl na svědomí David Douděra po chybném odkopu Tvrdoně, svého brankáře zastoupil Jemelka, který míč do odkryté branky nepustil. Akrobatické zakončení Mojmíra Chytila minulo pravou tyč, scházel kousek.

Na konci 10. minuty už se vyprodaný Eden radoval, po Douděrově centru pálil Diouf, jeho ránu ještě Tvrdoň zvládl vyrazit, na dorážku Jana Bořila už byl krátký - 1:0. Kapitán Slavie si gólovou radost užil v lize poprvé od 21. dubna, kdy skóroval proti Olomouci, a stal se už jedenáctým ligovým střelcem Slavie v probíhající sezoně.

Do centru Tomáše Holeše se volejem položil Tomáš Chorý, pravačkou minul. Dělovku Lukáše Provoda gólman Plzně vyboxoval na roh. Ve 24. minutě byl ze hřiště na nosítkách odnesen Igoh Ogbu, v pokutovém území se hlavou srazil s Kopicem a Markovićem, jeho místo zaujal David Zima. Proti dalekonosnému pokusu Jirky u své pravé tyče výborně zakročil Antonín Kinský, Chorého hlavička po centru Dioufa zaplula do Tvrdoňovy náruče. Havel svou hlavičku mezi tři tyče nasměrovat nedokázal, dvě slibné pozice Mojmíra Chytila rovněž v brance neskončily.

Ve 40. minutě ze stoprocentní pozice pálil nad břevno Jirka, o pět minut později Tvrdoň v pokutovém území srazil Chytila, rozhodčí Černý situaci přezkoumal a nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Tomáš Chorý a nekompromisní ranou k levé tyči rozvlnil síť, brankář Plzně zůstal na středu – 2:0.

Ale to ještě nebylo z prvního poločasu vše… Po rohovém kopu Zafeirise práskl do míče Lukáš Provod a s přispěním Jemelkovy teče přidal třetí gól Slavie – 3:0.

Do druhé půle nahradil indisponovaného Oscara Petr Ševčík, Plzeň vystřídala gólmany, místo Tvrdoně šel do branky Jedlička, který hned vychytal Chorého, do úniku jej vyslal Bořil. Do nebezpečného pokusu Prince Adu obětavě padli Bořil se Zimou, skóre se neměnilo. V 66. minutě dohrál Chytil, na plac zamířil Ondřej Lingr. Holešovu ránu Jedlička konečky rukavic vyškrábl na roh, reprezentační zadák pak hlavou razítkoval tyč. Dalekonosnou Kalvachovu střelu lapil Kinský, vstříc své premiéře v červenobílém dresu vyběhl v 77. minutě Simion Michez, odpracováno měl Provod. Zároveň dohrál Chorý, nahradil jej Conrad Wallem.

Zima hlavičkoval nebezpečně, scházely centimetry, stejně tak na druhé straně hřiště Dwehovi. Na závěr utkání se z rozcvičovacího úboru vysvlékl Matěj Jurásek, vystřídal Douděru. Kinský výtečně vychytal Vašulína.

Slávisti se výhrou 3:0 naladili na středeční úvodní vystoupení v Evropské lize na půdě Ludogorce Razgrad a sedmým čistým kontem v osmém ligovém utkání dorovnali rekordní zápis Liberce z roku 2006. V Edenu se ve středu představí ženy od 18:00 v souboji o Ligu mistryň proti tureckému Galatasaray Istanbul, v Turecku skončil zápas 2:2.

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu (24. Zima), Bořil – Douděra (85. Jurásek), Zafeiris, Oscar (46. Ševčík), Diouf – Chytil (66. Lingr), Provod (77. Michez), Chorý (77. Wallem)

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň (46. Jedlička) – Dweh, Marković, Jemelka – Kopic (67. Cadu), Kalvach, Červ (67. Slončík), M. Havel – Šulc (81. Panoš) – Adu (67. Vydra), Jirka (67. Vašulín)

Detaily utkání

Branky
10. Bořil, 45. Chorý (pen.), 45. Provod
Diváci
18783
Žluté karty
Ogbu, Douděra - Marković, Cadu, Jemelka
Rozhodčí
Černý – Paták, Hájek

Aktuálně

B-tým: Divoký závěr rozhodl o dělbě bodů

22. 9. 2024
V pražském derby hostilo slávistické béčko v Radotíně Viktorii Žižkov. Sešívaní vedli díky proměněné penaltě Štěpána Berana, hosté pak ve druhé půli slepenými góly skóre otočili. Na konečných 2:2 srovnal parádní hlavičkou Milan Škoda. V samém závěru byl ještě vyloučen Mikuláš Konečný

O Chorém, zranění Ogbua, i radosti z předvedené hry

21. 9. 2024
Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Plzní (3:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o výkonu Tomáše Chorého, vážném zranění Igoha Ogbua i skvělém výkonu Oscara, který musel o poločase ze hřiště.

Dominantní výkon. Gól bez oslavy? Z úcty k Plzni

21. 9. 2024
Tomáš Chorý proměnil s Plzní (3:0) pokutový kop, exkluzivně pro #SlaviaTV promluvil o výpomoci od Christose Zaferise, své exkluzivní penaltové bilanci, i respektu, který k soupeři chová. A také popřál Igohu Ogbuovi brzké uzdravení.

Další články