O Chorém, zranění Ogbua, i radosti z předvedené hry | SK Slavia Praha
Více

O Chorém, zranění Ogbua, i radosti z předvedené hry

Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Plzní (3:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o výkonu Tomáše Chorého, vážném zranění Igoha Ogbua i skvělém výkonu Oscara, který musel o poločase ze hřiště.

„Před zápasem jsme si říkali, že to bude duel na evropské úrovni, a to se potvrdilo. Celkově šlo o velmi zajímavé utkání. Podařil se nám dobrý vstup do zápasu, podobně jako proti Lille. Od začátku jsme vytvářeli velký tlak a hned v první minutě měl David Douděra šanci díky našemu presinku. To nás postupně nakoplo. Celkově jsme v první půli podali dobrý výkon a dostávali se do vyložených šancí, což vedlo k poločasovému vedení 3:0. Na druhou stranu, když měl soupeř míč, byl velmi nepříjemný. V útočné fázi prokázali velkou kvalitu. Vítězství bychom chtěli věnovat Igohovi, který utrpěl nešťastné zranění. Chceme mu poděkovat za všechno, co pro nás udělal a ještě udělá. Je to vážné zranění. Musím také pochválit Davida Zimu, který skvěle zvládl střídání na citlivém postu. Jsem rád, že nás neovlivnily negativní momenty během utkání. Dařilo se nám tlačit na rozehrávku Plzně a poradit si s jejich nebezpečnými hráči. Náš výkon byl kvalitní, ale rozhodně to nebylo jednoduché. Plzeň má za sebou skvělé výsledky, v týmu má výborné hráče a dobrého trenéra. Ve druhém poločase už opadlo zběsilé tempo a my jsme více kontrolovali hru. Bohužel se nám nepodařilo přidat další branky z šancí, které jsme si vytvořili. Antonín Kinský vytáhl skvělou hlavičku Daniela Vašulína a dělovka Sampsona Dweha proletěla vedle tyče. Byl to zajímavý zápas, a i díky fanouškům měl atmosféru podobnou těm evropským duelům, které nás čekají. Znovu musím poděkovat fanouškům za úžasné fandění, choreografii i celkovou atmosféru,“ hodnotil utkání hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Co jste říkal na výkon Tomáše Chorého? Proti svému bývalému klubu proměnil penaltu, zápas odehrál s ledovým klidem. Připravovali jste ho nějak speciálně po mentální stránce?
„Tomáš má dost zkušeností, určitě to ale pro něj nebylo jednoduché, nebylo by pro nikoho. V Plzni něco odvedl, má k ní vztah. Tomáš byl skvěle nastavený, vyzdvihl bych i jeho běžecký výkon, některé věci potřebujeme od něj jinak, než byl zvyklý. Někdy právě k tomuto máme výhrady, dnes ale podal komplexní výkon, byl platný v ofenzivě, v napadání. Ustál penaltu, je vidět, že byl dobře nastavený. Něco jsme si v týdnu řekli, ne moc, viděl jsem jeho koncentraci. Hodně nám pomohl, soustředil se jen na fotbalové věci. A podal výborný výkon.“

Oscar byl znovu fantastický, o půli jste ho ale stáhl ze hřiště. Jaký je jeho zdravotní stav?
„Hraje opravdu fenomenálně, jeho výkony jsou skvělé. Někdy jsme hráli uprostřed jeden na jednoho, jindy jsme zase potřebovali zajištění. Zvládal oboje, navíc je křižoval útoky soupeře. V defenzivě fungujeme i obrovskou zásluhou právě Oscara, který zalepí jakékoli mezery, neuvěřitelně chytře čte hru. Střídání bohužel nebylo preventivní. Dostal nepříjemnou stoličku, naštěstí nespadl na ruce, ale otřes to byl značný. Narazil si bok a stehno, snad to nebude nic vážného. I když původně chtěl pokračovat, přes poločas se mu to rozleželo. Dopadl z velké výšky, mrzí mě, že to nebylo odpískané.“

Igoh Ogbu má zlomený jařmový oblouk a čeká ho operace. Za jak dlouho se podle vás vrátí? Jak moc velká komplikace to je, když už jste přišli o Tomáše Vlčka?
„Je to strašná ztráta. Měl jsem opravdu velkou radost z výsledku a pak si vzpomenu na Igoha a je mi to moc líto. Hrál ve skvělé formě a jeho výkony šly stále postupně nahoru každým zápasem. Je to skvělý organizátor hry a vládne vzdušným soubojům, do dalších zápasů nám bude chybět. To zranění je dost podobné tomu, co měl Jan Bořil, jen trochu ve větším rozsahu. Teď podstoupí operaci, je pro mě tedy obtížné odhadovat návrat. Každopádně věřím, že by mohl na konec podzimu už být připraven, je určitě ale ještě brzo takto soudit. Je to pro nás extrémně důležitý hráč a vlastně takto po ztrátě Tomáše Vlčka na stoperu to nebudeme mít jednoduché. Na druhou stranu, jsou tady kluci, kteří tuto příležitost musí chytit za pačesy. Jsou určitě připraveni dobře, o tom jsem přesvědčený. Ten tým se musí stavět tak, aby překonal veškeré ztráty, které přijdou v průběhu sezony. My musíme tu dobu, kdy nebude k dispozici, zvládnout bez něj. Hlavně ať je co nejdřív v pořádku a zpět u nás."

Aktuálně

Dominantní výkon. Gól bez oslavy? Z úcty k Plzni

21. 9. 2024
Tomáš Chorý proměnil s Plzní (3:0) pokutový kop, exkluzivně pro #SlaviaTV promluvil o výpomoci od Christose Zaferise, své exkluzivní penaltové bilanci, i respektu, který k soupeři chová. A také popřál Igohu Ogbuovi brzké uzdravení.

Plán? Hybrid, ale účinný. Dokážeme přehrát každého

21. 9. 2024
Jan Bořil skóroval poprvé od dubna, když prostřelil Tvrdoně a zařídil sešívaným důležitou výhru. Po zápase s Plzní (3:0) s novináři hovořil o zvýšené intenzitě hry, mechanismech v defenzivě, souhře s Tomášem Chorým i své formě po návratu.

Rána kapitána, skvělá první půle a výhra nad Plzní

21. 9. 2024
Slávisti jednoznačně ovládli souboj prvního se třetím, v 9. kole Chance Ligy porazili Plzeň 3:0. Výhru zařídili svými góly už v prvním poločase Jan Bořil, proměněnou penaltou Tomáš Chorý a Lukáš Provod. Do Fortuna Areny zavítalo 18 783 fanoušků.

Další články