Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi

1:1
(0:0)
přát., 29. 6. 2024, Roudnice nad Labem
přát., 29. 6. 2024, Roudnice nad Labem
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Slávisti v prvním přípravném duelu na novou sezonu v Roudnici nad Labem remizovali s Pardubicemi 1:1. Na vedoucí branku Východočechů odpověděl pár sekund před závěrečným hvizdem Václav Jurečka.

V základní sestavě nastoupili hned čtyři navrátilci z hostování. Tři tyče hájil Antonín Kinský, v obranné trojici operoval Denis Halinský, oba v minulé sezoně působili v Pardubicích. Ve středu zálohy zaujal svůj post Filip Prebsl, na hrot útoku se postavil Daniel Fila.

Sešívané s kapitánskou páskou na paži vyvedl na trávník roudnického stadionu, na který dopadalo přímé slunce, právě Halinský. Do první šance se dostal ve 4. minutě Daniel Fila, jeho střelu ze střední vzdálenosti Budinský nadvakrát zkrotil. Úspěšný byl i proti zakončení Václava Jurečky.

Po čtvrthodině hry Mick van Buren zpracoval v pokutovém území centr Conrada Wallema pro Filipa Prebsla, jeho rána prosvištěla těsně vedle pravé tyče Budinského branky. Z následné standardky Ondřej Zmrzlý napálil halfvolejem pobídku Christose Zafeirise nad břevno. Van Burenovu hlavičku lapil pardubický gólman.

Po 20 minutách proběhla občerstvovací přestávka, teplota vystoupala nad 30 stupňů Celsia. Ve slibné pozici Zmrzlý netrefil balon ideálně, pro Budinského lehká práce. Brankář Východočechů bezpečně ukryl do rukavic i dalekonosný Wallemův pokus. Za brankovou čarou míč neskončil ani po obrovském závaru dvojice Zmrzlý-Jurečka a ráně z úhlu nejlepšího ligového kanonýra posledních dvou sezon o chvíli později. Tržná rána na čele Conrada Wallema, kterou utrpěl při srážce s protihráčem, si vyžádala ošetření a přerušení hry. Norského univerzála vystřídal pět minut před pauzou Malick Diouf.

Do druhého poločasu trenérský tým Slavie čtyřikrát střídal, na hřiště zamířili Dominik Pech, Alexandr Bužek, Lukáš Vorlický a Mikuláš Konečný, odpracováno měli Ogbu, Zafeiris, Prebsl a Fila. V 55. předvedl výborný zákrok Kinský proti gólové hlavičce. Zahanbit se na druhé straně nenechal ani Jan Stejskal, který nahradil Budinského, když vychytal dvě stoprocentní šance Jurečky.

V 56. minutě se Pardubice dostaly do vedení, po závaru se z bezprostřední blízkosti z dorážky prosadil Míšek – 0:1. Stejný hráč po hodině hry těsně minul vzdálenější tyč, Jurečkovu další ránu vytáhl konečky rukavic Stejskal na svou levou tyč. Po druhé občerstvovací pauze se do zápasu vrátil Prebsl, krásný centr Dioufa z levé strany Jurečka do sítě usměrnit v těžké pozici nedokázal. V 77. minutě jej od gólu oddělil obětavý skluz jednoho z obránců Pardubic.

Na posledních deset minut zamířili na hřiště opět Fila, nahradil van Burena, a Zafeiris, jemu přepustil místo Diouf. Bužek, Vorlický ani Fila fialový blok prostřelit nedokázali. V samostatném úniku v 88. minutě Jurečka branku přestřelil, pár centimetrů chybělo i Zmrzlému. V posledních vteřinách se prosadil Václav Jurečka a dal výsledku konečnou podobu - 1:1.

První přípravný duel skončil v Roudnici nad Labem remízou 1:1 s Pardubicemi.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kinský– Halinský, Ogbu (46. Konečný), Bořil – Prebsl (46. Dom. Pech), Zafeiris (46. Bužek), Zmrzlý, van Buren – Wallem (39. Diouf), Fila (46. Vorlický), Jurečka

FK Pardubice

Budinský (46. Stejskal) - Mareš, Šimek, Jindra, Kalabiška (41. Surzyn) - Tischler, Míšek - Patrák, Solil, Appiah - Huf

Detaily utkání

Branky
90. Jurečka - 56. Míšek
Diváci
1500
Žluté karty
- Stradins
Rozhodčí
Trska - Hájek, Pfeifer

Aktuálně

Barbora Polcarová posilou Slavie

1. 7. 2024
Barbora Polcarová se stává druhou letní posilou týmu žen Slavie. Červenobílý dres bude oblékat do 30. června 2026.

Odchody v kádru žen Slavie

1. 7. 2024
Ženy Slavie před startem nové sezony absolvovaly pětidenní soustředění v Peci pod Sněžkou, kde trenér Jiří Vágner přivítal několik nových posil. Několik hráček však naopak chybělo.

Novou posilou žen je Klára Cvrčková

1. 7. 2024
Novou posilou ženského týmu Slavie se stává talentovaná Klára Cvrčková. Dvaadvacetiletá reprezentační útočnice přichází z konkurenční Sparty, smlouvu podepsala do 30. června 2026.

Další články