Novou posilou žen je Klára Cvrčková | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou žen je Klára Cvrčková

Novou posilou ženského týmu Slavie se stává talentovaná Klára Cvrčková. Dvaadvacetiletá reprezentační útočnice přichází z konkurenční Sparty, smlouvu podepsala do 30. června 2026.
Ofenzivní hráčka, která nejčastěji nastupuje na pozici záložnice nebo útočnice, přichází do týmu mistryň z konkurenční Sparty. V předešlé sezóně nastoupila do sedmnácti ligových zápasů, ve kterých vstřelila devět branek.

„I přes svůj stále nízký věk Klára dlouhodobě prokazuje, že je nadstandardně produktivní hráčkou, schopnou zastat několik postů v sestavě. Nejenže její příchod pomáhá nahradit některé odcházející hráčky, ale také věříme, že její potenciál je vysoký a týmu pomůže dosáhnout vytyčených cílů," říká manažerka týmu Jaroslava Rinnerová.

Za Spartu nastupovala od dvanácti let. V patnácti letech se stala nejlepší střelkyní dorostenecké ligy 2016/17 s průměrem více než jedné branky na zápas. V šestnácti letech si připsala první start v soutěžním zápase A-týmu žen. Mládežnická reprezentantka si zahrála na mistrovství Evropy za reprezentaci do 17 let. V reprezentaci do 19 let zvládla ve 22 zápasech nastřílet 11 branek. V roce 2021 debutovala v reprezentačním A-týmu žen a objevila se také v nominaci nově vytvořené reprezentace do 23 let pod vedením trenérky Blanky Pěničkové.

„Všichni víme, že Slavia má nejlepší fanoušky, kteří podporují jak mužský, tak ženský fotbal. Doufám, že po sezoně budeme moct všichni společně oslavit titul, “ říká nová posila žen.



Aktuálně

O výhře, náročnosti přípravy i nové řecké posile

3. 7. 2024
Asistent Zdeněk Houštecký zhodnotil druhý přípravný duel s polským vicemistrem Śląskem Wrocław, který skončil vítězstvím sešívaných 2:0. Hovořil o kvalitě soupeře, náročnosti přípravy i nové posile.

Byli jsme lepší. Stále se učím, ale je to na dobré cestě

3. 7. 2024
Svou premiéru v sešívaném dresu odehrál proti Śląsk Wrocław (2:0) Štěpán Chaloupek. Po duelu zamířil jednadvacetiletý stoper na rozhovor, aby zhodnotil nejen svůj výkon a úroveň utkání.

Krok v kariéře i životě. Chci vyhrávat

3. 7. 2024
Tomáš Chorý promluvil v prvním rozhovoru o svých ambicích v sešívaném, prozradil, co od něj můžou fanoušci čekat, jakou roli v jeho přestupu sehráli červenobílí reprezentanti a jak důležitá pro něj je rodina.

Další články