Odchody v kádru žen Slavie | SK Slavia Praha
Více

Odchody v kádru žen Slavie

Ženy Slavie před startem nové sezony absolvovaly pětidenní soustředění v Peci pod Sněžkou, kde trenér Jiří Vágner přivítal několik nových posil. Několik hráček však naopak chybělo.

Úřadující mistryně ligy přivítaly do svého týmu již dříve dnes oznámené první dvě letní posily, Barboru Polcarovou a Kláru Cvrčkovou, které přestoupily po konci svých předchozích kontraktů z konkurenční Sparty. Tím však souhrn nových tváří v kádru žen nekončí, další budeme postupně představovat v průběhu tohoto týdne.

Po úspěšné sezoně ale dochází v týmu žen i k několika odchodům. Z týmu odešly tři zahraniční hráčky – Alika Keene, Haleigh Stackpole a Michelle Xiao, jejichž smlouvy skončily a všechny se vrací ze studijních, nebo jiných osobních důvodů zpět do USA. Brankářka Tereza Fuchsová bude hostovat v týmu Slovanu Liberec. Simona Necidová se kvůli zdravotním důvodům rozhodla přerušit svou fotbalovou kariéru.

Se Slavií se také rozloučily Nicole Bryscejnová, Michaela Khýrová a Franny Černá, které se rozhodly zamířit do týmu AC Sparta Praha.

Všem odcházejícím hráčkám děkujeme za jejich výkony v dresu Slavie.


Aktuálně

O výhře, náročnosti přípravy i nové řecké posile

3. 7. 2024
Asistent Zdeněk Houštecký zhodnotil druhý přípravný duel s polským vicemistrem Śląskem Wrocław, který skončil vítězstvím sešívaných 2:0. Hovořil o kvalitě soupeře, náročnosti přípravy i nové posile.

Byli jsme lepší. Stále se učím, ale je to na dobré cestě

3. 7. 2024
Svou premiéru v sešívaném dresu odehrál proti Śląsk Wrocław (2:0) Štěpán Chaloupek. Po duelu zamířil jednadvacetiletý stoper na rozhovor, aby zhodnotil nejen svůj výkon a úroveň utkání.

Krok v kariéře i životě. Chci vyhrávat

3. 7. 2024
Tomáš Chorý promluvil v prvním rozhovoru o svých ambicích v sešívaném, prozradil, co od něj můžou fanoušci čekat, jakou roli v jeho přestupu sehráli červenobílí reprezentanti a jak důležitá pro něj je rodina.

Další články