První derby sezony skončilo porážkou | SK Slavia Praha
Více

První derby sezony skončilo porážkou

Slávistky nezvládly úvodní derby sezony a na Proseku prohrály 1:5. Jediný gól Slavie vstřelila Klára Cvrčková.

Kapitánka Diana Bartovičová nastoupila do zápasu s růžovou kapitánskou páskou a ostatní hráčky Slavie měly ve vlasech růžové stužky jako znamení podpory v boji za prevenci rakoviny prsu. Slavia byla od začátku zápasu aktivnější, a už ve 13. minutě se do velké šance dostala Kateřina Svitková po efektním přiťuknutí patou od Terezy Szewieczkové do malého vápna jí k zakončení chyběl jen kousek. Aktivita nevydržela příliš dlouho a Slavia inkasovala ve 30. minutě po nedorozumění mezi obránkyní Kristínou Košíkovou a brankářkou Barborou Votíkovou, čehož využila Franny Černá, která otevřela skore zápasu. O pouhé tři minuty později následovala další rána pro Slavii, když se střelou z dálky prosadila Aneta Polášková, čímž navýšila vedení soupeřek na 2:0 a slávistky tak šly do šaten s dvougólovým mankem.

Druhý poločas nezažal pro sešívané fotbalistky vůbec dobře, ve 49. minutě se prosadila Michaela Khýrová, když obešla vybíhající Barboru Votíkovou a zakončovala do prázdné brány. Sparta přidala bohužel i čtvrtou branku, kdy se prosadila Radka Paulenová. Slávistky se dostaly do šance v 62. minutě když se po centru Diany Bartovičové ze standardní situace dostala k hlavičce střídající Klára Cvrčková. Stejná hráčka se prosadila znovu v 70. minutě, kdy dokázala překonat brankářku Sparty a upravila skore zápasu na 4:1. Slávistky si bohužel nepohlídaly v 75. minutě střídající Beckman, která se dostala za zády Stanović a přidala pátou branku Sparty. V závěru zápasu měla velkou příležitost ještě Tamara Morávková, ale její střela se zastavila na tyči. První derby sezony tak končí porážkou.

„Dnes jsme směrem dopředu nepředvedli dost, ale hlavně jsme se trestali sami vzadu. Sparta dokázala využít každou naši chybu, a to nás stálo zápas i tu těžkou prohru. Vyškolili nás v produktivitě a, jestli se nepletu, první tři góly jsme si prakticky dali sami. Nepovedl se nám ani vstup do druhého poločasu, kdy jsme si řekli, že na ně vlítneme, ale místo toho jsme z našeho rohu inkasovali znovu. V 65. minutě jsme se na chvíli zvedli a snížili na 4:1, možná nás pak zastavil ofsajd na 4:2. Závěr byl hodně otevřený a Sparta měla další šance. Hra směrem dozadu byla dneska slabá a to nás potrestalo,“ zhodnotil utkání trenér Jiří Vágner.

Další utkání čeká naše fotbalistky v sobotu 12. října od 15:00 na hřišti Viktorie Plzeň.

Aktuálně

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

Zima před derby: O své bilanci i domácím prostředí

4. 10. 2024
Před nedělním 312. derby, které ve Fortuna Areně začne v 18:30, zavítal před kameru #SlaviaTV David Zima.

Další články