Zima před derby: O své bilanci i domácím prostředí | SK Slavia Praha
Více

Zima před derby: O své bilanci i domácím prostředí

Před nedělním 312. derby, které ve Fortuna Areně začne v 18:30, zavítal před kameru #SlaviaTV David Zima.

„Pro mě osobně je to souboj dvou nejlepších týmů v Česku. Derby je vždy vyhrocené, fyzicky náročné a zároveň velmi kvalitní. Musíme hrát stejně jako v ostatních ligových duelech – od první minuty tlačit na soupeře, nedat mu šanci a jít si za vítězstvím,“ velí David Zima.

Reprezentační stoper před svým odchodem do turínského FC hrál dvě derby, v obou případech z pozice člena základní sestavy zvítězil. V prosinec 2000 byl u výhry 3:0 na Letné, v dubnu 2001 u domácího vítězství 2:0. Zkraje května téhož roku sledoval venkovní pohárový triumf 3:0 z lavičky.

„Historicky mám v derby pozitivní bilanci, hlavně během mistrovských sezon, kdy jsme často vyhrávali 3:0. Ale to už je minulost. Poslední dvě derby skončila 0:0, a teď se musíme plně soustředit na to, abychom znovu dosáhli na vítězství. Je důležité hrát s chladnou hlavou a maximálním nasazením,“ říká reprezentační stoper, který promluvil také o výhodě domácího prostředí.

„Máme skvělé fanoušky, kteří nás vždy podporují a ženou dopředu. Ale derby je specifické, a my musíme hrát chytře a s maximálním nasazením. Není důležité, kde se střetnutí hraje. Musíme vyhrát naší kvalitou, odhodláním a týmovou silou.“

312. derby startuje ve Fortuna Areně v neděli v 18:30, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Zápas je beznadějně vyprodán.

Slávisti, děkujeme, těšíme se na vás!

Aktuálně

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

Šest slávistů v repre, premiéra pro Kinského

4. 10. 2024
V nominaci českého národního týmu na nadcházející reprezentační sraz figuruje šest slávistů včetně brankáře Antonína Kinského.

Další články