Říjen v růžové: Slávistky bojují za prevenci rakoviny prsu | SK Slavia Praha
Více

Říjen v růžové: Slávistky bojují za prevenci rakoviny prsu

Říjen se celosvětově nese ve znamení prevence rakoviny prsu a podpory žen, které s tímto onemocněním bojují. Ženský A tým SK Slavia Praha se do těchto aktivit zapojí i letos a během celého měsíce symbolicky oblékne růžovou barvu. Tento tradiční symbol boje proti rakovině prsu, růžová stužka, bude tým provázet během sobotního derby i utkání s Libercem a Plzní.

Podle posledních dat je v Česku ročně diagnostikováno kolem 7 500 žen s rakovinou prsu, přičemž nejčastěji se onemocnění objevuje u žen ve věku 65–69 let. Nádory se však nevyhýbají ani mladším ženám, což jen podtrhuje důležitost prevence, na kterou chceme v rámci říjnových aktivit upozornit.

Slávistky se také opět spojují s organizací Loono, která prostřednictvím aplikace Preventivka poskytuje uživatelům praktické rady ohledně včasné prevence. Aplikace nabízí přehledné informace o důležitosti pravidelných prohlídek a zdravého životního stylu. Naše hráčky dlouhodobě aplikaci testují a jejich angažmá v růžových barvách připomíná, že péče o zdraví a prevence jsou záležitosti, které by žádná žena neměla podcenit.

Záložnice Slavie Molly McLaughlin nosí růžovou stužku ve vlasech už od svého příchodu do Slavie jako výraz podpory pro svého rodinného příslušníka v boji proti rakovině, teď se k ní přidá i zbytek týmu. Společně s růžovou stužkou, symbolem naděje a solidarity, chceme jako Slavia Praha podpořit všechny ženy, které čelí této výzvě.


Aktuálně

U19 a U17 v pátek v Satalicích proti Dukle Praha

3. 10. 2024
Starší dorostenci ukončili nepovedenou sérii vítězstvím. Tým U17 se chce vrátit do střelecké i výsledkové pohody. Mládežníky čeká v pátek v Satalicích malé pražské derby s Duklou. U19 vykopne utkání ve 14:00, U17 bude hrát hned poté v 16:15.

B-tým: Pohledné utkání ve Vlašimi skončilo dělbou bodů

2. 10. 2024
Vloženým kolem pokračovala ve středu druhá nejvyšší česká soutěž. Béčko ve Vlašimi vedlo 2:0, domácí ale dvěma trefami dokázali srovnat na konečných 2:2.

Střetnou se dva odlišné styly. Před Zimičem smekám

2. 10. 2024
Čtvrtek, 18:45, Eden Arena. Scéna druhého kola ligové fáze Evropské ligy. Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci vzpomínal na legendární dvojzápas s puncem strahovského tartanu, nezapomněl se ale také zahledět do budoucnosti. Třeba směrem k podobě základní sestavy pro čtvrteční duel.

Další články