Prodloužení, pak slzy… Slávistky v Lize mistryň končí | SK Slavia Praha
Více

Prodloužení, pak slzy… Slávistky v Lize mistryň končí

Slávistky v domácí odvetě předkola Ligy mistryň podlehly v Edenu před zraky 4113 fanoušků Galatasaray Istanbul 1:2 v prodloužení a potřetí v řadě se do skupinové fáze neprobojovaly. Rozhodující branku dvojzápasu s tureckými mistryněmi inkasovaly ve 100. minutě.

Úvodní duel v Istanbulu skončil 2:2. Jak to na hlavním stadionu ve středu večer vypadalo? Svěřenkyně Jiřího Vágnera začaly náporem. Po centru z levé strany se k hlavičce dostala Tereza Szewieczková, jen těsně minula levou tyč branky hostí.

V 19. minutě poprvé zahrozily hráčky Galatasaraye, po průnikové přihrávce se za obranu dostala Pineda, nebezpečí pohotovým výběhem vyřešila Barbora Votíková. Ve 25. minutě přišla obrovská šance Kateřiny Svitkové, rychlou akci po centru Lucie Bendové z pravé strany zakončila hlavičkou, proti ale byla připravená turecká brankářka.

O šest minut později už se hráčky Slavie poprvé radovaly, Kristýna Růžičková skvěle prošla po pravém křídle a předložila před branku, kde číhala Molly McLaughlin, po její teči si míč do vlastní branky srazila Karatas - 1:0.

Po povedené první půli do druhého dějství vstoupily lépe hráčky Galatasaray, po centru z pravé strany hlavou srovnala Karabulut – 1:1. O chvíli později mohlo být ještě hůř, ale překonanou Báru Votíkovou na brankové čáře zastoupila Molly McLaughlin.

V závěru zápasu vytáhla další výborný zákrok Votíková, vyrazila ránu Yalciner z úhlu. Zkraje pětiminutového nastavení dostaly slávistky možnost zajímavého volného přímého kopu, na zadní tyči scházely k zakončení centimetry. V brance neskončilo ani sólo Bartovičové, kapitánka přestřelila branku. Zápas zamířil do prodloužení.

Jako první zahrozily soupeřky, pokus Karabulut se snesl za zadní šibenici. Ve 100. minutě hráčky Galatasaray obrátily vývoj, z bezprostřední blízkosti se prosadila Parlak – 1:2. Na startu druhého prodloužení mohly slávistky srovnat, turecká gólmanka závar ustála. Druhý gól nepřinesl ani obrovský závěrečný tlak a roh v poslední vteřině utkání.

Slávistky v letošním roce v pohárové Evropě dohrály.

Branky: 31. Karatas (vl.) - 50. Karabulut, 100. Parlak
Sestava Slavia: Votíková – Bendová (106. Šurnovská), Košíková, Bartovičová, Annest – Krejčiříková (91. Veselá), McLaughlin (102. Cvrčková), Svitková, Polcarová, Růžičková (72. Morávková) – Szewieczková (72. Žufánková)
Slavia Galatasaray - Gamze Yaman – Yeniceri, Karatas, Demehin, Öztürk – Bakarandze – Diallo (97. Parlak), Topcu, Pineda, Karabulut (114. Akkurt) – Stašková

Aktuálně

Fanoušci byli neskuteční, doufám, že nám zůstanou věrní

26. 9. 2024
Slávistky podlehly tureckému Galatasaray v odvetě předkola Ligy mistryň, a tím tak končí jejich jejich letošní cesta soutěží. Po porážce 1:2 promluvila kapitánka týmu Diana Bartovičová a trenér Jiří Vágner.

Evropa mi svědčí. Rána na hlavu a oslava jako Eminem

26. 9. 2024
Základní sestavu přetavil ve vítězný gól. Nejen o své utěšené ráně proti Ludogorci(2:0) v otevíracím zápase ligové fáze UEL vyprávěl Matěj Jurásek v rozhovoru pro #SlaviaTV.

Potřebovali jsme udělat body, dál s klidnější hlavou

26. 9. 2024
Jindřich Trpišovský dorazil mezi novináře zhodnotit výhru nad Ludogorcem Razgrad (2:0). Hlavní trenér Slavie hovořil o emočním výkonu Matěje Juráska, vzkazu na papíře i comebacku Conrada Wallema.

Další články